Designerul de costume Yvonne Blake, preşedinta de onoare a Academiei de film spaniole, recompensată cu Oscar în 1972, a murit la vârsta de 78 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Blake, care a îmbrăcat actori precum Marlon Brando, Audrey Hepburn, Robert De Niro şi Elisabeth Taylor, a murit marţi, la Madrid, potrivit unui anunţ făcut de Academie pe Twitter.

Yvonne Blake, născută în Manchester, dar stabilită în Spania, şi-a asumat preşedinţia Academiei în iulie 2016, după ce Antonio Resines şi-a dat demisia. A fost nevoită să renunţe la responsabilităţile sale după ce, în luna ianuarie, a suferit un atac cerebral, scrie La Vanguardia.

Locul ei a fost lua de regizorul şi scenaristul Mariano Barroso, care a fost ales preşedinte în luna iunie.

Cariera lui Blake a început la jumătatea anilor 1960. Premiată cu Oscar pentru costumele create pentru filmul „Nicholas and Alexandra” (1971), ea a mai primit o nominalizare pentru „The Four Musketeers” (1974). Creatoarea a fost recompensată şi cu patru premii Goya, pentru „Remando al viento” (1988), „Canción de cuna” (1994), „Carmen” (2003) şi „The Bridge of San Luis Rey” (2004). 

Ea a lucrat, între alţii, cu regizori ca Francois Truffaut, Albert Finney, Richard Quine, John Sturges, Richard Donner, Paul Verhoeven, Mark Rydell, Peter Bogdanovich, Milos Forman, Richard Lester şi Al Pacino, Gonzalo Suárez, Vicente Aranda şi Jaime Chávarri.

A creat costume pentru filme ca „Jesus Christ Superstar” (1973), „Superman” (1978) şi „Looking for Richard” (1996).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.