Designerul american Virgil Abloh a fost numit director artistic pentru colecţiile masculine ale casei de modă Louis Vuitton, a anunţat compania într-un comunicat citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creatorul în vârstă de 37 de ani, care este cunoscut drept consilier de imagine al rapperului Kanye West, i-a succedat la Vuitton Homme britanicului Kim Jones, care a fost numit la rândul său director artistic la Dior Homne în locul lui Kris Van Assche.

"Prima sa prezentare de modă pentru Louis Vuitton va avea loc în iunie, în timpul Săptămânii Modei masculine de la Paris", a precizat LVMH.

"Urmărind cu mare interes ascensiunea lui Virgil după ce am colaborat la Fendi în 2006, sunt încântat să văd până la ce punct a ajuns creativitatea lui înnăscută, nu doar în modă, ci şi în cultura populară", a declarat Michael Burke, directorul general al Louis Vuitton.

"Patrimoniul şi creativitatea casei sunt pentru mine inspiraţii-cheie şi tind să le aduc un omagiu realizând noi punţi cu timpurile moderne", a afirmat Virgil Abloh. 

Designerul, foarte apreciat de tânăra genraţie, şi-a creat în 2012 propriul brand şi a devenit în scurt timp de nelipsit de pe podiumuri. În timpul ultimului eveniment Săptămâna Modei, care a avut loc la Paris la începutul lunii martie, fanii s-au înghesuit să-i vadă creaţiile. 

Născut în 1980 la Rockford, statul Illinois, Virgil Abloh a obţinut o diplomă în inginerie la Universitatea Wisconsin şi una de master în arhitectură la Institutul de Tehnologie din Illinois.

Creatorul de modă Nicolas Ghesquière este director artistic la Louis Vuiiton Femme. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.