Legende ale muzicii rock - The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, The Who şi Roger Waters - au impresionat în deşertul californian, în faţa unui public uriaş alcătuit în principal din fani nostalgici, la Desert Trip, supranumit ”festivalul secolului”, organizat în deşertul californian în weekendul trecut. A doua parte a festivalului, cu acelaşi line-up impresionant, va avea loc weekendul viitor, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exceptând a doua dezbatere televizată dintre candidaţii la preşedinţia americană din 2016, Hillary Clinton şi Donald Trump, Desert Trip a fost evenimentul weekendului trecut din Statele Unite ale Americii. 

Rockeri de legendă s-au reunit pentru prima dată pe aceeaşi scenă în deşertul californian, la Desert Trip Festival, un eveniment care a atras un număr uriaş de fani.

Aşteptările lor erau la rândul lor considerabil de mari pentru acest concert de trei zile. Supranumit ”Festivalul secolului”, Desert Trip şi-a respectat statutul, graţie show-urilor susţinute de Bob Dylan, The Rolling Stones, Paul McCartney, Neil Young, The Who şi Roger Waters din grupul Pink Floyd. 

Altfel spus, acest festival a reunit cele mai mari staruri ale muzicii rock începând din anii 1960, ale căror vânzări cumulate de discuri se ridică la peste 2 milioane de copii.

The Rolling Stones au deschis balul, vineri seară, pe 7 octombrie, cu un show plin de energie, ce a inclus şi un cover după o piesă din repertoriul trupei The Beatles - ”Come Together” -, aducând astfel un frumos omagiu ilustrului său ”rival” din epocă. Trupa The Rolling Stones a rămas pe scenă timp de peste două ore, spre încântarea celor 75.000 de spectatori.

Bob Dylan a preluat apoi ştafeta. Pe o scenă uriaşă, pe care erau amplasate ecrane la rândul lor uriaşe, legendarul cântăreţ american a susţinut un show impecabil, interpretând unele dintre cele mai mari cunoscute piese ale sale, în faţa unui public pe deplin cucerit.

Sâmbătă, 8 octombrie, a fost rândul lui Neil Young. Scena a fost special amenajată pentru artist, cu afişe având sloganuri precum ”Water is Life” (”Apa este viaţă”). După un show spectaculos, ce a inclus şi o versiune de 25 de minute a piesei ”Down by the River”, i-a lăsat locul lui Paul McCartney. ”Este un vis şi pentru mine să mă aflu aici”, a spus fostul membru al trupei The Beatles. În acel moment, Neil Young a revenit pe scenă şi a interpretat trei cântece alături de Paul McCartney.

Misiunea de a închide această primă parte a Festivalului Desert Trip a revenit trupei The Who şi muzicianului Roger Waters, fostul basist al grupului Pink Floyd, duminică, 9 noiembrie. Grupul The Who a prezentat în timpul concertului său plin de energie fotografii uriaşe ale celor doi membri fondatori ai trupei, toboşarul Keith Moon şi basistul John Entwistle, decedaţi în 1978 respectiv în 2002.

Apoi, Roger Waters din grupul Pink Floyd a închis evenimentul cu un show spectaculos, declanşând la un moment dat isterie în public, după apariţia pe scenă a unui balon uriaş în formă de porc şi cu chipul lui Donald Trump. 

Desert Trip ar putea să devină cel mai rentabil festival din istorie, în special graţie preţurilor biletelor, pentru care spectatorii au trebuit să plătească cel puţin 450 de dolari. Ştacheta a fost plasată deja foarte sus, iar spectatorii aşteaptă cu nerăbdare a doua parte a festivalului, care va avea acelaşi line-up şi va avea loc weekendul viitor.

În primăvara acestui an, organizatorii The Coachella Valley Music and Arts Festival, eveniment care este organizat în Indio (California), au anunţat că vor organiza un nou festival în acelaşi loc, care îi va avea drept capete de afiş, între alţii, pe Paul McCartney, The Rolling Stones, Roger Waters şi Bob Dylan.

Fondat în 1999, Festivalul Coachella este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Statele Unite şi se desfăşoară în fiecare an în luna aprilie, timp de două weekenduri, în localitatea Indio.

Line-up-ul pentru noul festival, Desert Trip, cuprinde şase nume mari ale muzicii - Paul McCartney, The Rolling Stones, Roger Waters, The Who, Bob Dylan şi Neil Young - care au acceptat să cânte pentru prima dată pe aceeaşi scenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.