Actorul francez Gérard Depardieu a ales să răspundă întrebărilor cotidianului italian La Repubblica şi acuzaţiilor lansate contra lui de o tânără actriţă care a făcut plângere pentru viol. Este pentru prima dată când vorbeşte public de la inculparea sa în decembrie, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există nicio dovadă, nu există nimic contra mea şi deci sunt senin", a explicat actorul. "Nu pot decât să resping şi mai cla, aşa cum am făcut-o în faţa anchetatorilor, toate acuzaţiile". 

El explică că are "un sentiment de tristeţe şi de perplexitate în faţa unei poveşti total nefondate" şi nu înţelege "rumoarea mediatică stârnită de o anchetă" pe care o consideră "închisă". 

"Pentru mine, ancheta a fost închisă din lipsă de probe. La tribunal, îmi voi reafirma nevinovăţia", a adăugat el. "Sunt nevinovat şi nu am de ce să mă tem". El a precizat de altfel că are întâlnire "pe 10 martie" cu anchetatorii. 

Actorul a vorbit despre "o epocă dominată de un flux continuu şi nemilos de informaţii care sunt aruncate pe internet". "Este ca şi cum am trăi cu o cască în permanenţă care difuzează veşti proaste şi informaţii adesea false sau părtinitoare. Detest asta", a explicat el. 

Gérard Depardieu, 72 de ani, a fost inculpat pe 16 decembrie penru "violuri" şi "agresiuni sexuale" pe care le-ar fi comis în vara lui 2018. Acuzaţiile au fost făcute de o tânără actriţă, ceea ce el contestă.  

Tânăra actriţă în vârstă de 20 de ani a depus plângere iniţial la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) la sfârşitul lui august 2018. În procesul verbal, ea îl acuza pe actor de două violuri şi agresiuni sexuale care au avut loc la domiciliul parizian al starului, un hotel particular din departamentul VI, pe 7 şi 13 august 2018. Potrivit unei surse apropiate dosarului, actorul este un prieten de familie al victimei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.