Formaţia britanică The Prodigy, care urma să cânte în închiderea festivalului de muzică Eurockéennes, a anunţat pe reţelele de socializare anularea "cu efect imediat" a turneului internaţional, la două zile de la moartea liderului Keith Flint.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Prodigy ar fi trebuit să susţină un turneu mondial de promovare al celui de-al şaptelea album "No Tourists", lansat în noiembrie 2018. 

Grupul electro britanic a anunţat, miercuri, anularea tuturor concertelor. 

Prezentă în 2009 la festivalul Eurockéennes, formaţia The Prodigy trebuia să marcheze marea întoarcere după 10 ani la festivalul de la Belfort în închiderea evenimentului, duminică, 7 iulie. Muzicienii erau programaţi şi la sărbătoarea de la  Landerneau, pe 10 august, şi la festivalul Suikerrock de la Tirlemont (Belgia) la sfârşitul lunii iulie. 

Keith Flint avea 49 de ani şi a fost găsit fără viaţă, luni dimineaţă în casa lui din Dunmow, Essex.

Grupul The Prodigy a devenit cunoscut la începutul anilor 1990, odată cu single-uri precum „Firestarter” şi „Breathe”, care au condus mai multe săptămâni topurile britanice. Trupa a avut şase materiale de studio clasate pe primul loc în topul albumelor.

Flint a devenit un simbol al grupului, unul dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie, datorită prestaţiilor live şi imaginii sale excentrice.

Născut în Redbridge, Londra, în copilărie s-a mutat în Braintree, Essex, unde l-a cunoscut pe Liam Howlett, cu care a pus bazele grupului pentru care el a fost iniţial doar dansator.

Flint a avut, în anii 1990, o relaţie cu prezentatoarea TV Gail Porter, iar mai târziu s-a căsătorit cu DJ Mayumi Kai.

În ultimii ani, el a deţinut un pub în Pleshey, Essex, şi echipa de motociclism Traction Control.

The Prodigy a concertat de mai multe ori în România, ultima dată, anul trecut, la festivalul Untold.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.