Ceremonia de decernare a premiilor Oscar, acordate de Academia americană de film, va putea fi urmărită anul acesta de publicul român pe platforma VOYO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transmisiunea directă va începe luni, 26 aprilie, la ora 03:00, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Ceremonia va fi transmisă din Union Station Los Angeles, Dolby Theatre Hollywood & Highland Center, iar, prin satelit, din mai multe oraşe din lume care urmează să fie anunţate.

Anul acesta, în premieră, un film românesc este nominalizat la Oscar: „colectiv”, de Alexander Nanau, a primit două selecţii - la categoria „cel mai bun documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Pentru categoria de cel mai bun documentar, „colectiv” concurează cu „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”, iar la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”, cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina; co-producţie cu participare românească).

Pe 27 aprilie, de la ora 20:30, ceremonia va putea fi urmărită şi pe Pro Cinema.

În perioada 26 - 28 aprilie, Pro Cinema va difuza filme premiate cu Oscar precum „Argo”, „Great Gatsby”, „Interstellar” şi „American Sniper”.

Gala Oscar de anul trecut nu a fost transmisă de nicio entitate media din România, iar anterior evenimentul a putut fi urmărit pe TVR 1 şi Digi 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.