David Lee Roth şi Sammy Hagar, solişti ai trupei Van Halen, muzicienii Brian May, Lenny Kravitz, Billy Idol şi Tony Iommi, trupa Metallica, dar şi actori şi regizori, i-au adus omagii lui Eddie Van Halen, care a murit la vârsta de 65 de ani din cauza unui cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Lee Roth a publicat pe Twitter o fotografie alb-negru în care apare alături de chitaristul şi co-fondatorul trupei: „Ce călătorie lungă şi minunată a fost”.

Hagar, alături de o fotografie, a spus că este „cu inima frântă şi fără cuvinte”, în timp ce Gene Simmons, co-fondator al trupei Kiss, a scris: „Eddie nu a fost doar un zeu al chitarei, ci un suflet cu adevărat frumos”.

Nikki Sixx de la Mötley Crüe a transmis: „Ne-ai schimbat lumea. Ai fost Mozart al chitarei rock. Drum bun, rockstar”.

Lenny Kravitz a publicat de asemenea o fotografie cu Eddie Van Halen: „Raiul va fi electric în seara asta”.

Billy Idol a ales un colaj de imagini, căruia i-a alăturat textul: „Îţi vom simţi lipsa”.

Flea (Michael Peter Balzary) l-a numit pe muzician un rocker adevărat. Co-fondatorul trupei Red Hot Chili Peppers a scris că speră ca Van Halen „va cânta cu Jimi (Hebdrix, n.r.) în seara asta”.

Tony Iommi şi Geezer Butler, co-fondatori ai trupei Black Sabbath, i-au adus un omagiu celui care a fost „un prieten cu adevărat minunat”, „unuia dintre oamenii cei mai drăguţi şi cu picioarele pe pământ, un adevărat geniu”.

Metallica, trupă cu care Van Halen a susţinut un turneu american în 1988, a adus un omagiu colectiv: „Îl considerăm o sursă de inspiraţie, un idol, şi, după ce am petrecut o vară împreună pe drum în 1988, un prieten”.

Brian May, care l-a inclus pe Eddie Van Halen în proiectul său Star Fleet din anii 1980, l-a creditat drept creator al unui nou mod de a cânta la chitară.

Starul country Keith Urban l-a numit un chitarist „venit de pe altă planetă”, „un maestru al solourilor complexe”, iar chitaristul Tom Morello l-a numit „unul dintre cei mai mari muzicieni din istorie”.

Regizorii Ava Du Vernay şi Paul Feig, actorii Mark Hamill şi Dane Cook şi-au exprimat regretul faţă de decesul lui Eddie Van Halen.

Eddie Van Halen, născut în Amsterdam, în 1965, într-o familie de muzicieni, a crescut în Pasadena (California). A învăţat să cânte la pian, apoi a cântat la tobe înainte de a alege chitara şi a deveni unul dintre cei mai apreciaţi instrumentişti rock din lume. În 2001, a fost diagnosticat cu cancer la limbă, iar un an mai târziu a fost declarat vindecat. Potrivit presei americane, el se lupta cu un cancer la gât de cinci ani, urmând tratamente în SUA şi Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.