David Bowie va fi omagiat de Royal Mail (Poşta Regală din Marea Britanie, n.r.) cu o serie specială de 10 timbre. Celebrul cântăreţ va deveni astfel cel de-al treilea muzician din istorie căruia Royal Mail îi dedică o emisiune de timbre integrală, informează New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase dintre noile timbre vor conţine reproduceri ale imaginilor publicate pe copertele unor albume lansate de David Bowie - ”Hunky Dory”, ”Alladin Sane”, ”Heroes”, ”Let’s Dance”, ”Earthling” şi ”Blackstar”.

Celelalte patru timbre din această emisiune vor conţine imagini cu David Bowie în timpul concertelor susţinute de artist în cadrul unor turnee: ”The Ziggy Stardust Tour” (1972), ”The Stage Tour” (1978), ”The Serious Moonlight Tour” (1983) şi ”A Reality Tour” (2004).

Trupele The Beatles, în 2010, şi Pink Floyd, în 2015, sunt singurii artişti care au fost onoraţi de Royal Mail cu emisiuni integrale omagiale. 

David Bowie este primul muzician solo care beneficiază de o astfel de onoare din partea Royal Mail. 

Timbrele dedicate cântăreţului David Bowie vor fi puse în vânzare pe 14 martie şi pot fi achiziţionate în sistem de precomandă de pe site-ul Royal Mail.

Pentru a marca data de 8 ianuarie, când David Bowie ar fi împlinit vârsta de 70 de ani, producătorii din Marea Britanie au lansat un nou EP al starului britanic, intitulat ”No Plan”.

În plus faţă de single-ul ”Lazarus”, noul EP conţine trei piese înregistrate de artist pentru musicalul omonim, intitulate ”No Plan”, ”Killing A Little Time” şi ”When I Met You”. Compuse pentru musicalul ”Lazarus” în acelaşi timp cu single-urile de pe albumul ”Blackstar”, acestea au fost ultimele cântece înregistrate de David Bowie.

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.