Dave Matthews Band este primul grup care are şapte albume consecutive ce au debutat pe primul loc în Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Come Tomorrow”, lansat pe 8 iunie, a fost vândut în prima săptămână în 292.000 de unităţi, potrivit Nielsen Music. Aceasta a fost şi cea mai profitabilă săptămână pentru un album rock din ultimii patru ani.

Trupa americană a ajuns pentru prima dată în clasamentul albumelor cu discul „Before These Crowded Streets” (1998), al patrulea material de studio, care a ocupat primul loc. Lui i-au urmat „Everyday” (2001), „Busted Stuff” (2002), „Stand Up” (2005), „Big Whiskey & the GrooGrux King” (2009), „Away from the World” (2012) şi acum „Come Tomorrow”.

Acesta din urmă a generat cele mai mari vânzări în săptămâna de debut de la „Ghost Stories” al trupei Coldplay, apărut în 2014, care a fost vândut în 383.000 de unităţi. 

Performanţa albumului „Come Tomorrow” a fost datorată şi unei oferte de vânzare a biletelor pentru concerte din turneul pe care trupa l-a început în luna mai.

În plus, albumul a înregistrat şi cea mai bună săptămână de anul acesta din punct de vedere al vânzărilor, depăşind „Man of the Woods” al lui Justin Timberlake (242.000 de unităţi).

Locurile doi şi trei ale Billboard 200 au fost ocupate de două albume nou-apărute: „Kids See Ghosts” al supergrupului omonim format din Kanye West şi Kid Cudi şi „The Mountain” al cântăreţului country Dierks Bentley.

Albumul „beerbongs & bentleys” al lui Post Malonea coborât două poziţii, până pe patru, iar „ye” al lui Kanye West a coborât patru poziţii, până pe cinci.

În coborâre un loc au fost „Invasion of Privacy” al lui Cardi B, ajuns pe şase, „Goodbye & Good Riddance” al lui Juice WRLD şi coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman”.

Albumul „Harder Than Ever” al lui Lil Baby s-a menţinut pe locul al nouălea, iar poziţia a zecea a fost ocupată de Shawn Mendes cu albumul omonim, care a coborât două locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.