Chitaristul şi solistul Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, va lansa pe 10 august proiectul solo „Play”, un mini-documentar şi o piesă de 23 de minute, potrivit Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul format din două părţi culminează cu o piesă de 23 de minute în care Grohl cântă la şapte instrumente diferite.

Prin acest proiect, muzicianul vrea să arate „recompensele şi provocările cu care se confruntă cei care îşi dedică viaţa unui instrument muzical”.

„Urmărindu-mi copiii cântând sau învăţând să bată la tobe îmi aminteşte de vremurile când eram de vârsta lor şi ascultam albume şi învăţam din audiţii... Când îi duc la cursuri, văd încăperile pline de copii care se străduiesc să descifreze asta. Chiar şi acum, ca bărbat de 49 de ani, încerc să înţeleg... nu este ceva ce stăpâneşti vreodată cu adevărat. Vânezi mereu următoarea provocare şi încerci mereu să găseşti o modalitate de a îmbunătăţi ce ai învăţat”, a transmis el.

Proiectul este realizat împreună cu Mark Monroe, cu care Grohl a colaborat şi pentru „Sonic Highways” (2014), şi este filmat de Brandon Trost.

Prima parte a documentarului „Play” se concentrează pe partea de pregătire a unui recital, care este dezvăluit în a doua parte.

„Play” va fi disponibil, din 10 august, pe platformele de streaming, iar pe 28 septembrie va fi lansată o ediţie vinil.

Dave Grohl, devenit cunoscut ca toboşar al grupului Nirvana, a pus bazele Foo Fighters în 1994, în Seattle.

Trupa Foo Fighters, recompensată cu 11 premii Grammy, a lansat până în prezent nouă albume de studio. Cel mai recent dintre ele, „Concrete and Gold”, a apărut în 2017. Grupul este format din Dave Grohl (voce, chitară), Taylor Hawkins (tobe), Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (chitară), Pat Smear (chitară) şi Rami Jaffee (clape).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.