Danny DeVito, cunoscut pentru roluri memorabile din serialul TV "Taxi" sau din filmul "Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest" al lui Milos Forman, va primi premiul pentru întreaga carieră în actorie la Festivalul Internaţional de Film Camerimage, care va avea loc la Toruń, în Polonia, între 9 şi 16 noiembrie, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DeVito a fost nominalizat la premiile Oscar, la categoria "cel mai bun film", alături de Michael Shamberg şi Stacey Sher în calitate de producător pentru "Erin Brokovich" (2001), de Steven Soderbergh. El a câştigat şi un Glob de Aur pentru "cel mai bun actor în rol secundar" pentru "Taxi" în 1978. 

DeVito a colaborat cu Oliver Stapleton la "The Comedian" (2016), de Taylor Hackford, cu Dante Spinotti la “L.A. Confidential” (1997) al lui Curtis Hanson, cu Donald Peterman la “Get Shorty” (1995) al lui Barry Sonnenfield, cu Stefan Czapsky la  “Batman Returns” (1992), de Tim Burton şi cu Dean Cundey la "Romancing the Stone" (1984), de Robert Zemeckis.

Danny DeVito a regizat, între altele, "The War of the Roses" (1989), "Hoffa" (1992), "Death to Smoochy" (2002), "Throw Momma From the Train" (1987), "Curmudgeons” (2016), "Duplex” (2003), "The Ratings Game” (1984) şi "The World’s Greatest Lover” (1977) şi a produs filme ale unora ca Milos Forman, Quentin Tarantino şi Steven Soderbergh.

DeVito va apărea în două filme Disney în 2019: live-action-ul "Dumbo" al lui Tim Buton, unde îl va juca pe Max Medici, şi "The One and Only Ivan".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.