Daniel Day-Lewis, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale, recompensat cu trei premii Oscar, a început filmările pentru un nou lungmetraj regizat de Paul Thomas Anderson, cineastul cu care a colaborat şi la filmul ”Va curge sânge/ There Will Be Blood” (2007), informează site-ul cotidianului britanic The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe fotografii realizate în comitatul North Yorkshire, în care apar starul britanic şi unii dintre membrii echipei de filmare, par să confirme informaţiile potrivit cărora Daniel Day-Lewis a început filmările pentru un nou lungmetraj - al cărui titlu ar putea fi ”Phantom Thread” - regizat de cineastul Paul Thomas Anderson.

O serie de imagini cu Daniel Day-Lewis, fotografiat în localitatea Whitby, au fost publicate pe site-ul unui fotograf local, Glenn Kilpatrick. 

Starul britanic, actori şi membri ai echipei tehnice apar surprinşi în diverse ipostaze şi în Lythe, o mică localitate aflată la nord de Whitby, dar şi în Robin Hood’s Bay, la sud de Whitby. 

Costumele actorilor şi diverse obiecte de recuzită par să indice faptul că acţiunea filmului este plasată în anii 1950.

În iunie 2016, presa internaţională anunţa că Daniel Day-Lewis şi Paul Thomas Anderson vor colabora la un film dramatic inspirat din industria modei anilor 1950, care va fi produs cu un buget de 35 de milioane de dolari.

Potrivit uno surse din industria cinemografică, Daniel Day-Lewis joacă în acest film rolul creatorului de modă Charles James. 

Deşi producătorii nu au dezvăluit deocamdată titlul oficial al filmului, se crede că acesta se va intitula ”Phantom Thread”. Nu este cunoscută nici data lansării pelicule pe marele ecran. 

Daniel Day-Lewis nu a mai jucat în niciun film după lungmetrajul ”Lincoln” (2012).

Cineastul american Paul Thomas Anderson, a cărui filmografie include filme celebre precum ”Jurnalul unei vedete de film porno/ Boogie Nights”, ”Magnolia”, ”There Will Be Blood”, ”The Master” şi ”Inherent Vice”. a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar. 

Daniel Day-Lewis, născut pe 29 aprilie 1957, este un actor britanic care deţine şi cetăţenia irlandeză şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale. Celebru pentru intensitatea dramatică a rolurilor diverse pe care le interpretează - aristocrat, muncitor marginalizat, hoţ, homosexual, criminal -, starul britanic a colaborat de-a lungul anilor cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai lumii, precum Martin Scorsese, Steven Spielberg, Stephen Frears, Jim Sherdian, Paul Thomas Anderson şi James Ivory. Daniel Day-Lewis este însă şi unul dintre cei mai selectivi actori din lume, întrucât a acceptat să joace în doar cinci filme între anii 1998 şi 2010. Starul britanic este celebru pentru devotamentul lui extrem şi constant pe care îl acordă personajelor sale şi pentru perioadele deosebit de îndelungate pe care şi le rezervă pentru a se documenta şi a pregăti fiecare dintre roluri.

Daniel Day-Lewis este singurul artist din lume care a câştigat de trei ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”, graţie evoluţiilor sale din filmele ”Piciorul meu stâng/ My Left Foot: The Story of Christy Brown” (1989), ”Va curge sânge/ There Will Be Blood” (2007) şi ”Lincoln” (2012). A fost nominalizat la Oscar de alte două ori, pentru rolurile din filmele ”În numele tatălui/ In The Name Of The Father” şi ”Bandele din New York/ Gangs of New York”, şi a impresionat în alte pelicule elogiate de critici şi de public, precum ”Un gentleman la New York”, ”Ultimul Mohican”, ”Vârsta inocenţei”, ”Boxerul” şi ”Nine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.