„Dangerous” al lui Morgan Wallen este singurul album country care a petrecut, în cei 64 de ani ai Billboard 200, primele şapte săptămâni de la lansare în fruntea clasamentului american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dangerous: The Double Album” a debutat pe primul loc în top pe 23 ianuarie şi de atunci şi-a menţinut poziţia de lider. În săptămâna încheiată pe 25 februarie, albumul a fost vândut în 89.000 de unităţi, cu 5% mai puţin faţă de intervalul anterior, potrivit MRC Data.

Singurul album country care a petrecut primele şase săptămână pe primul loc în Billboard 200 a fost „The Chase” al lui Garth Brooks, în 1992. În total, el a înregistrat şapte săptămâni neconsecutive în fruntea topului.

Piesele de pe „Dangerous” au fost accesate în ultima săptămână de 110,79 de milioane de ori.

Ultimul album care a petrecut consecutiv şapte săptămâni pe primul loc, indiferent de genul muzical abordat, a fost „Views” al lui Drake, în 2016. 

Locul al doilea în actualul Billboard 200 a fost ocupat de „Positions” al Arianei Grande, care a urcat şapte poziţii, după ce a fost vândut în 49.000 de unităţi în a 17-a săptămână. Albumul a fost relansat pe 19 februarie cu cinci piese extra.

„Shoot for the Stars Aim for the Moon” al rapperului Pop Smoke a urcat un loc, până pe trei, după ce a fost vândut în 43.000 de unităţi în a 34-a săptămână de la debut.

Lil Durk şi „The Voice” au coborât o poziţie, până pe patru, cu 38.000 de unităţi vândute în a zecea săptămână de top, iar Pooh Shiesty şi „Sheisty Season” s-au menţinut pe locul al cincilea, cu 37.000 de unităţi vândute în a treia săptămână de la lansare.

Top 10 este completat de „After Hours” al canadianului The Weeknd, „Be” al grupului k-pop BTS, care a revenit în top 10 după ce a fost relansat, „Future Nostalgia” al cântăreţei britanice Dua Lipa, „What You See Is What You Get” al cântăreţului country Luke Combs şi de „My Turn” al rapperului Lil Baby.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.