Cea de-a 28-a ediţie a DaKino International Film Festival va avea loc între 7 şi 10 martie, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Optsprezece scurtmetraje, variate tematic şi stilistic, producţii din 14 ţări, au fost incluse în competiţia de gen ce va fi prezentată publicului la Cinema Muzeul Ţăranului, în serile de 8 martie şi 9 martie.

Trei dintre aceste producţii sunt realizate în România: „8”, de Mihai Pîrcălabu, „Linişte”, de Alex Iureş, şi „Monstrul”, de Laura Pop. Câte trei filme vin din Franţa şi din Spania, iar lista este completată de scurtmetraje din ţări precum Chile, Grecia, Ungaria şi Portugalia. 

Selecţia a fost făcută de Cristi Mărculescu, Ionuţ Mareş şi George Mihalcea.

În cadrul festivalului va fi prezentat, în premieră românească, lungmetrajul „If Beale Street Could Talk”, regizat de Barry Jenkins, cunoscut pentru „Moonlight”, film premiat cu trei trofee Oscar în 2017.

„If Beale Street Could Talk”, nominalizat la trei categorii ale premiilor Oscar din acest an, este adaptarea romanului omonim al lui James Baldwin şi spune povestea de dragoste dintre Tish (KiKi Layne) si Fonny (Stephen James) în Harlemul anilor '70.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.