„Nomadland”, regizat de Chloé Zhao, a fost desemnat cel mai bun film la a 26-a ediţie a Critics Choice Awards, ai cărei câştigători au fost anunţaţi duminică seară. Lungmetrajul îşi consolidează astfel statutul de favorit pentru premiile Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, dramă despre o femeie care călătoreşte prin vestul Americii, interpretată de Frances McDormand, a fost recent marele câştigător al galei Globurilor de Aur. Anul trecut, el a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneţia, unde a obţinut principalul trofeu, Leul de Aur.

Ceremonia Critics Choice Awards de anul acesta, găzduită de Taye Diggs, a avut loc în format hibrid, cu unii prezentatori aflaţi pe scena din Los Angeles şi nominalizaţii intrând în direct de la distanţă.

Netflix a primit 46 de nominalizări, la categoria film, şi 26 de selecţii, la categoria televiziune. A24 a fost a doua reţea cu cele mai multe nominalizări în aria de film, 14, iar Amazon Studios a avut 13. La ambele, HBO a primit 24 de selecţii, iar Amazon, 18.

„Mank”, regizat de David Fincher, despre scenaristul Herman Mankiewicz, jucat de Gary Oldman, a primit cele mai multe selecţii -12, iar serialele „The Crown” şi „Ozark”, câte şase. Lungmetrajul s-a impus doar la categoria scenografie. „The Crown” a primit patru trofee, iar „Ozark”, niciunul.

„Nomadland” a câştigat patru trofee - cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună imagine şi cel mai bun scenariu adaptat.

Cel mai bun film într-o limbă străină a fost „Minari”, iar cel mai bun lungmetraj de comedie, „Palm Springs”.

Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj a fost aleasă Carey Mulligan, pentru „Promising Young Woman”, film care s-a impus şi la categoria scenariu original. Cel mai bun actor a fost desemnat Chadwick Boseman, pentru „Ma Rainey’s Black Bottom”, film care a câştigat şi trofeele pentru machiaj şi coafură şi pentru costume.

Titlul de cel mai bun actor în rol secundar într-un film a fost câştigat de Daniel Kaluuya, pentru „Judas and the Black Messiah”, iar Maria Bakalova („Borat 2”) a câştigat trofeul pentru actriţă în rol secundar.

Cel mai bun film pentru televiziune a fost desemnat „Hamilton”, cea mai bună miniserie - „The Queen’s Gambit”, cel mai bun serial - dramă a fost „The Crown”, iar cel mai bun serial de comedie - „Ted Lasso”.

Gillian Anderson („The Crown”) a primit trofeul pentru actriţă în rol secundar într-un serial-dramă, în timp ce Michael K. Williams („Lovecraft Country”), pentru cel mai bun actor în rol secundar.

„Schitt’s Creek” a câştigat două trofee - cea mai bună actriţă (Catherine O’Hara) şi cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie (Daniel Levy).

Jason Sudeikis a fost ales cel mai bun actor într-un serial de comedie, pentru „Ted Lasso”, iar cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie a fost Hannah Waddingham, parte din aceeaşi producţie.

Cel mai bun actor în rol secundar într-un film de televiziune sau miniserie a fost ales Donald Sutherland („The Undoing”). Cea mai bună interpretare feminină într-un rol secundar a fost a lui Uzo Aduba („Mrs. America”).

Josh O’Connor s-a impus la categoria cel mai bun actor într-un serial-dramă, cu rolul din „The Crown”, iar partenera lui din serial, Emma Corrin, a primit titlul de cea mai bună actriţă într-o astfel de producţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.