Artistul grafic David Lloyd, creator al seriei de benzi desenate „V for Vendetta” şi al personajului central V, va fi prezent la cea de-a cincea ediţie East European Comic Con care va avea loc la Romexpo în perioada 18 - 20 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lloyd şi-a început cariera în anii ’70 şi a lucrat pentru mai multe titluri consacrate, aparţinând giganţilor Marvel şi DC Comics, precum „Dr. Who”, „Hulk”, „Night Raven”, „Time Bandits” şi Slaine”. În 1988, a început să lucreze, împreună cu scriitorul Alan Moore, la o bandă desenată pe nume „V for Vendetta”, avându-l în prim-plan pe V, un personaj aparte, controversat. Un anarhist în căutarea libertăţii şi a eradicării unui sistem opresiv, al cărui chip, desenat de Lloyd în clar-obscur şi inspirat de figura măştii lui Guy Fawks, a devenit un simbol al protestatarilor şi a celor care îşi doresc rescrierea status quo-ului unor aspecte sociale, politice şi financiare. Imaginea lui V, aşa cum a fost concepută de David Lloyd, este folosită şi de grupuri de protestatari de la nivel global, aşa cum este şi celebrul grup Anonymous.

Seria de benzi desenate a fost şi ecranizată în 2006, avându-i în rolurile principale pe Hugo Weaving (V) şi Natalie Portman (Evey Hammond).

Alte lucrări precum antologia horror „Wasteland” (DC Comics), „Espers” (Eclipse Comics), „Global Frequency” (Windstorm), „The Territory”, „Aliens” şi „James Bond” (Dark Horse Comics) poartă semnătura britanicului. În prezent, Lloyd se ocupă de proiectul „Aces Weekly”, care îşi propune să menţină benzile desenate în era digitală.

Abonamentele valabile pentru toate cele 3 zile pot fi cumpărate online, pe comic-con.ro/tickets, iar biletele în format fizic pot fi găsite în magazinele din reţeaua Eventim.

East European Comic Con este organizat de Asociaţia Culturală Kesenai şi Kickoff Events.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.