Cozmo, robot-jucărie inspirat din filmul de animaţie ”Wall-E”, ce include şi elemente inspirate din franciza animată ”Cars”, produse de studioul Pixar, va fi lansat în magazine în luna octombrie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Micul robot, înalt de o palmă, şi-a prezentat abilităţile, joi, într-o demonstraţie cu public, şi ”speră” să devină următoarea jucărie în mare vogă, deoarece este înzestrat cu o ”personalitate” jucăuşă. De asemenea, Cozmo doreşte şi să îşi construiască un viitor în industria de divertisment.

El este echipat cu senzori, motoare şi capacităţi vizuale, poate fi controlat de pe un smartphone şi reprezintă cel mai recent produs creat de Anki, un start-up din San Francisco specializat în robotică. Aceeaşi companie a lansat deja pe piaţă setul de jucării Overdrive - maşini de cursă robotizate.

Cozmo nu este prima jucărie-robot controlabilă de pe un smartphone. Produse similare sunt deja disponibile pe piaţă şi pot să îi înveţe pe copii diverse principii generale de informatică, să joace diverse jocuri sau chiar să facă farse, precum androidul BB-8, produs de compania Sphero şi inspirat din franciza ”Star Wars”. 

Însă cei mai mulţi dintre roboţi nu sunt echipaţi cu abilitatea de a învăţa de-a lungul timpului, a dezvăluit Boris Sofman, CEO-ul companiei Anki.

”Există, cu siguranţă, multe produse pe piaţă care vor să reprezinte un robot-animal de companie, un robot-jucărie sau un robot-însoţitor, dar tuturor le lipseşte capacitatea de a vedea cu adevărat şi de a-şi înţelege mediul înconjurător”, a spus Boris Sofman. 

Personalitatea lui Cozmo este controlată de un program de inteligenţă artificială, iar micul robot învaţă să recunoască feţe umane şi să joace jocuri precum ”Quick Tap”, în care jucătorii trebuie să potrivească seturi de culori. 

Atunci când pierde o rundă, Cozmo îşi aruncă, într-un acces de furie, cuburile cu care se joacă, dar, atunci când câştigă, îi place să se dea mare. ”Vrea să fie ca acel maestru Jedi, dar nu este încă suficient de bun pentru asta, aşadar trebuie să îşi cizeleze talentele...iar voi sunteţi acolo pentru a-l ajuta”, a spus Boris Sofman. 

Cozmo seamănă cu un personaj Pixar deorece designul lui se inspiră din celebrul personaj central al animaţiei ”Wall-E”, jucăuşul şi emoţionantul robot omonim, creat de un fost animator al studiourilor Pixar.  Lungmetrajul ”Wall-E” a câştigat în 2009 premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie.

Cozmo va fi lansat în magazinele americane în luna octombrie cu preţul de 179 de dolari.

Compania Anki doreşte ca micul robot Cozmo să aibă un viitor strălucit pe marile ecrane, într-un film în care va apărea eventual alături de un ”prieten” robot şi, posibil, într-un serial TV cu episoade difuzate săptămânal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.