Guvernul britanic a anunţat, joi, un plan de pentru asigurarea festivalurilor, spectacolelor şi altor evenimente cu public în caz de anulare din cauza restricţiilor sanitare. Acest program, în parteneriat cu asiguratorul britanic Lloyd's, în valoare de 750 de milioane de lire sterline (883 de milioane de euro), „va acoperi costurile în caz de anulare din cauza incapacităţii legale de a organiza evenimentul în urma restricţiilor impuse de guvern”, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest program, statul va juca rolul de „asigurator”, adică al celui care va interveni „oferind o garanţie pentru a se asigura că asigurătorii pot oferi produsele de care au nevoie companiile din industria evenimentelor”, precizează Ministerul, scrie Le Figaro.  

Noul val epidemic care a lovit Marea Britanie la începutul verii a determinat anumiţi organizatori să renunţe anul acesta la festivalurile lor. 

„Avem printre cele mai bune evenimente din lume aici în Marea Britanie, de la festivaluri de renume mondial, până la târguri locale”, a declarat Ministrul Finanţelor, Rishi Sunak, subliniind că odată cu acest program, concertele se vor putea organiza cu „încredere”. 

Sectorul reprezintă mai mult de 70 de miliarde de lire sterline pe an pentru economia britanică şi peste 700.000 de locuri de muncă, cu mici întreprinderi şi liber profesionişti. 

Grav afectat, sectorul muzical şi al festivalurilor a salutat acest anunţ, care potrivit lui Jamie Njoku-Goodwin, director general al UK Music, este o „veste excelentă”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.