Costumaţiile inspirate de serialul sud-coreean „Squid Game” au fost interzise în şcoli din statul New York, considerând filmul Netflix de succes prea violent pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Statele Unite, pentru a marca tradiţia Halloween, copiii au voie să se costumeze în clasă în ultima zi de şcoală, înainte de sărbătoarea care anul acesta este duminică, notează AFP.  

În districtul şcolar Fayetteville-Manlius, situat în nordul statului New York şi de care aparţin şase şcoli, dintre care trei primare, costumele inspirate din serialul „Squid Game” nu vor fi permise vineri „din cauza mesajelor violente pe care le pot inspira”, a indicat directorul şcolii Craig Tice, într-o declaraţie transmisă presei. 

Serialul, devenit un fenomen mondial, are personaje provenite din medii marginalizate în Coreea de Sud care participă la jocuri tradiţionale de copii pentru a câştiga o sumă mare de bani. Dar cei care pierd sunt ucişi pe măsură ce progresează, în scene cu multă violenţă. 

În serial, toţi jucătorii sunt îmbrăcaţi în costume verzi de prizonieri, în timp ce gardienii lor au combinezoane fucsia şi măşti mnegre, pe care apare un triunghi, un cerc sau un pătrat potrivit gradului lor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.