Filmul de animaţie „Regatul de gheaţă II/ Frozen II” a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend şi încasările generate îl poziţionează, momentan, pe locul al doilea între cele mai bune debuturi de anul acesta în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Frozen II” a generat, în primul weekend pe marile ecrane din ţară, încasări de 3.782.858 de lei, foarte aproape de „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame”, care a debutat, în luna aprilie, cu încasări de 3.864.563 de lei, potrivit cifrelor oferite News.ro de Cinemagia.

La nivel global, filmul de animaţie a debutat cu încasări de 355,2 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Acţiunea din „Frozen II” are loc toamna şi este construită în jurul pădurii fermecate şi a apariţiei spiritelor misterioase legate de cele patru elemente: foc, apă, vânt şi pământ. Între actorii care şi-au împrumutat vocile personajelor se numără Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad, Evan Rachel Wood, Peter del Vecho şi Idina Menzel. Muzica şi piesele sunt compuse de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, aceiaşi care le-au semnat şi pe cele din „Frozen” (2013).

„Marea provocare: Le Mans ’66/ Ford v Ferrari” a coborât un loc în top. Filmul biografic, cu Matt Damon şi Christian Bale în distribuţie, s-a clasat pe poziţia a doua în topul românesc, după ce, în al doilea weekend de la debut, a generat încasări de 390.570 de lei şi a fost vizionat de 16.979 de spectatori.

Filmul romantic „O nouă poveste de Crăciun/ Last Christmas”, cu Emilia Clarke, Henry Golding şi Emma Thompson în distribuţie, s-a menţinut pe poziţia a treia. În al doilea weekend de la debut, a fost vizionat de 17.273  de spectatori şi a generat încasări de 361.024 de lei.

Producţia românească „Maria, Regina României”, Roxana Lupu, Adrian Titieni şi Anghel Damian în distribuţie, s-a clasat pe locul al patrulea, în coborâre două poziţii. În al treilea weekend de la premieră, lungmetrajul a fost vizionat de 17.190 de spectatori şi a generat încasări de 342.328 de lei.

Thrillerul „Doctor Sleep/ Stephen King’s Doctor Sleep”, regizat de Mike Flanagan, cu Rebecca Ferguson şi Ewan McGregor în distribuţie, a debutat pe poziţia a cincea, cu 12.634 de spectatori şi încasări de 269.238 de lei.

Filmul fantasy „Maleficent: Suverana răului/ Maleficent: Mistress of Evil”, cu Angelina Jolie, Elle Fanning şi Michelle Pfeiffer în distribuţie, a pierdut două locuri în top, clasându-se pe şase, după ce, în al şaselea weekend de la premieră, a generat încasări de 215.269 de lei.

Filmul de acţiune „Midway”, cu Woody Harrelson, Luke Evans, Patrick Wilson şi Dennis Quaid, a coborât un loc în box office, până pe şapte, cu 8.953 de spectatori şi încasări de 193.418 lei în al doilea weekend de la lansare.

„Joker”, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, s-a menţinut pe poziţia a opta, cu 4.740 de spectatori şi încasări de 107.949 de lei în al optulea weekend de la debut. În total, în box office-ul românesc, filmul recompensat anul acesta cu marele trofeu la Veneţia a generat încasări de 10.710.863 de lei. La nivel global, „Joker” a depăşit recent pragul de 1 miliard de dolari încasări.

„Terminator: Destin întunecat/ Terminator: Dark Fate”, cu Arnold Schwarzenegger şi Linda Hamilton în distribuţie, a coborât de pe locul al şaptelea pe al nouălea în clasamentul românesc, după ce, în al patrulea weekend de la debut, a fost vizionat de 4.564 de spectatori şi a generat încasări de 100.666 de lei.

Animaţia „Norm de la Polul Nord: O aventură urieşească/ Norm of the North: King Sized Adventure” s-a menţinut pe locul al zecelea. În al treilea weekend, filmul a fost vizionat de 4.280 de spectatori şi a generat încasări de 77.448 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.