Grupul The Tiger Lillies readuce cabaretul punk la Bucureşti în luna octombrie, când seria de concerte Jazz Nouveau va continua cu Marc Giuliana şi Arild Andersen, trupele româneşti Luna Amară şi Viţa de Vie îşi vor lansa noi materiale de studio, iar ansamblul The Red Guard Choir va urca pe scena de la Sala Palatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Violonistul Nigel Kennedy va concerta pe 8 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului, unde va prezenta spectacolul „Bach & Gershwin”. Preţul biletelor variază în funcţie de locul ocupat în sală - între 99 şi 349 de lei -, iar ele pot fi cumpărate de pe startickets.ro.

Trioul britanic The Tiger Lillies, care îşi descrie muzica drept cabaret punk brechtian, va concerta, în luna octombrie, la Cluj-Napoca şi Bucureşti. La Cluj-Napoca, concertul va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 19.00, la Form Space, iar biletele au preţuri de 50 şi 60 de lei. În Capitală, evenimentul va avea loc în clubul Control, pe 13 octombrie, de la ora 21.00, iar biletele costă 60 de lei. Biletele pentru cele două concerte pot fi cumpărate de pe eventbook.ro.

Mark Guiliana Jazz Quartet va urca pe scena clubului Control pe 15 octombrie, de la ora 19.30. concertul face parte din seria Jazz Nouveau. Giuliana a colaborat cu David Bowie, pentru ultimul album al artistului, „Blackstar”, cu Brad Mehldau, cu chitaristul John Scofield, Matt Cameron, bateristul Pearl Jam/ Soundgarden, cu basistul Avishai Cohen, cu Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan, Meshell Ndegeocello şi cu Gretchen Parlato, cu care este şi căsătorit. Cel mai recent disc al său, „Jersey” (2017) a fost înregistrat împreună cu Chris Morissey - bas, Jason Rigby - saxofon şi Fabian Almazan - pian. Biletele pot fi cumpărate depe eventbook.ro, la preţul de 50 de lei.

În aceeaşi serie de concerte se înscrie şi cel al basistului norvegian Arild Andersen, care a debutat în grupul Jan Garbarek Quartet, în 1967. El va concerta la Bucureşti pe 22 octombrie împreună cu saxofonistul scoţian Tommy Smith şi bateristul italian Paolo Vinaccia. Biletele pot fi cumpărate depe eventbook.ro, la preţul de 50 de lei.

Grupul The Dire Straits Legacy, format din Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings şi Mel Collins - membri în formula originală a trupei britanice - vor susţine un concert pe 15 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi au preţuri cuprinse între 90 şi 345 de lei.

Ansamblul The Red Guard Choir, condus de generalul rus Viktor Eliseev, va cânta pe 18 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Repertoriul The Red Guard Choir cuprinde de la melodii tradiţionale din folclorul rusesc, cântece patriotice de război, până la arii din opere celebre şi hituri pop internaţionale. Biletele au preţuri cuprinse între 65 şi 300 de lei şi pot fi cumpărate online, de pe ticketnet.ro, eventim.ro, bilet.ro şi startickets.ro, sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Cântăreaţa feroeză Eivør revine la Bucureşti pe 20 octombrie. Ea va concerta la clubul Control, de la ora 20.00. În deschiderea concertului Eivør va urca pe scenă duo-ul danez AyOwA, grup a cărui muzică oscilează între noise pop şi dark electronic. Biletele pentru concertul Eivør costă 60 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Trupa Luna Amară îşi lansează albumul „Nord”, al şaselea al grupului, iar pe 20 octombrie va susţine un concert în clubul Quantic, parte dintr-un turneu naţional ce cuprinde 12 concerte.

Acest album de studio vine după „Asfalt” - 2004, „Loc lipsă” - 2006, „Don t Let Your Dream fall asleep” - 2009, „Pietre în alb” - 2011 şi „Aproape” - 2016. Trupa, înfiinţată în 1999, la Cluj-Napoca, a concertat la cele mai importante festivaluri naţionale de gen şi a deschis, între altele, concertul pe care Ozzy Osbourne l-a susţinut în 2010 la Bucureşti şi pe cel al trupei Deftones din 2011. Grupul este format din Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă), Nick Făgădar (voce, chitară), Andrei Boţan (chitară), Sorin Moraru (bas) şi Răzvan Ristea (tobe).

Preţul unui bilet pentru concertul de la Quantic costă 40 de lei. Biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

Un nou material de studio promovează şi Viţa de Vie. Pe 27octombrie, la Arenele Romane, trupa va prezenta a doua parte a albumului „Şase/Şase”. În deschidere vor cânta Alpha Q, Before I Die, Orkid şi Cardinal.

Viţa de Vie a lansat prima parte a albumului în 2016, când a împlinit 20 de ani de activitate. Discografia grupului alcătuit din Adrian Despot (voce, chitară), Sorin Pupe Tănase (tobe), Cezar Popescu (chitară), Adrian Ciuplea (bas) şi Mihai Ardelean (clape), cuprinde, în prezent, zece albume: „Rahova" (1997), „Fenomental" (1999), „Lucky Nights Live" (împreună cu formaţia Timpuri Noi, 2000), „Exxtra" (2001), „Doi" (2002), „9704" (2004), „Egon" (2007), „Fetish" (2010), „Acustic" (2013) şi „Şase/Şase”.

Biletele costă 50 de lei (până pe 26 octombrie) şi 70 de lei (în ziua concertului) şi pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro.

Trupa australiană ska-jazz The Cat Empire va reveni în concert la Bucureşti, pe 31 octombrie, în cort încălzit, la Arenele Romane. Biletele pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro, la preţurile de 105 şi 135 de lei, până pe 31 octombrie. În ziua concertului, ele vor costa 120 şi 150 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.