Soprana Tarja Turunen, formaţia progressive rock Jethro Tull şi saxofonistul jazz Kenny Garrett se numără printre artiştii străini care vor concerta în luna februarie pe scene din Bucureşti şi din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tarja Turunen, care a devenit cunoscută ca solistă a grupului Nightwish, va concerta la Timişoara şi Bucureşti, pe 2, respectiv 3 februarie, iar biletele pentru cele două evenimente au fost puse în vânzare, la preţuri cuprinse între 100 şi 390 de lei. După doi ani în care a susţinut concerte de muzică simfonică, soprana readuce pe scenele din România piese din perioada în care a fost solista a grupului Nightwish, precum şi melodii din perioada solo.

Bugge Wesseltoft's New Concept of Jazz este primul concert din seria evenimentelor muzicale ale lunii. Pianistul Bugge Wesseltoft va concerta la Bucureşti, alături de Harald Lassen - saxofon, Oddrun Lilja Jonsdottir - chitară, Sanskriti Shrestha - percuţii şi Siv Øyunn Kjenstad - tobe, pe 6 februarie, la clubul Control.

Compozitor şi producător, Bugge Wesseltoft a pus bazele proiectului New Conception Of Jazz, grup ce îmbină muzica electronică de club cu jazz-ul, în 1996. Grupul a susţinut peste 400 de concerte şi a lansat cinci albume. Pianistul a mai colaborat cu nume precum Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal, Lars Danielsson, Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Dhafer Youssef, Sidsel Endresen şi Billy Cobham. Biletele pentru concertul de la Bucureşti costă 50 de lei şi pot fi cumpărate de pe eventbook.ro.

”Abia aştept să ne întâlnim la Timişoara, pe 19 februarie, iar pe 21 februarie, la Bucureşti. Vor fi show-uri minunate”, a fost mesajul lui Ian Anderson pentru publicul din România înainte concertelor pe care le va susţine aici împreună cu trupa sa Jethro Tull. Biletele pentru concertul de la Filarmonica ”Banatul” din Timişoara costă 245, 310 şi 380 de lei, iar cele pentru evenimentul de la Sala Palatului din Bucureşti au preţuri între 75 şi 250 de lei. Biletele pot fi cumpărate de pe site-urile eventim.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, bilete.ro şi blt.ro. 

Jethro Tull
Jethro Tull

Nitai Hershkovits Trio concertează, la clubul Control din Capitală, pe 20 februarie. Pianistul israelian, în vârstă de 29 de ani, care a mai concertat la Bucureşti alături de contrabasistul Avishai Cohen, revine acum în România împreună cu Rejoicer (clape şi programming) şi Eyal Talmudi (saxofon). Biletele costă 35 de lei şi pot fi cumpărate de pe eventbook.ro.

Saxofonistul Kenny Garrett îşi va prezenta în România cel mai nou album, ”Do Your Dance”, prin două concerte care vor avea loc pe 23 februarie, la Sala Radio din Bucureşti, respectiv pe 25 februarie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Americanul va fi secondat de pianistul Vernell Brown, basistul Corcoran Holt, bateristul Marcus Baylor şi de percuţionistul Rudy Bird. Este pentru al treilea an consecutiv când Kenny Garrett concertează în Capitală. Biletele pentru evenimentul de la Bucureşti costă între 105 şi 185 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală, şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim. Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele au preţuri cuprinse între 60 şi 155 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.