Concerte susţinute de artişti români şi francezi, expoziţie de pictură digitală, un foc de artificii şi gastronomie reinterpretată vor marca, pe 14 iulie, în Parcul Carol şi la clubul Expirat, finalul Sezonului România - Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vunk, Delia şi Cali se numără printre artiştii care vor urca pe scena amplasată în Parcul Carol, un chef francez în colaborare cu bucătari români va reinterpreta gastronomiile celor două ţări, iar una dintre cele mai mari companii pirotehnice din lume, Groupe F, ale cărei show-uri au încheiat mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice, va realiza un spectacol.

La clubul Expirat, vor fi proiectate pe ecrane de mari dimensiuni lucrări de pictură digitală.

Evenimentul va începe pe 14 iulie, la ora 11.00, în parcul Carol din Bucureşti (intrarea dinspre Bulevardul Mărăşeşti), cu un spectacol de teatru de stradă susţinut de actorii companiei de Teatru Masca, iar Şareta culinară – Caravana româno-franceză, un proiect de cultură gastronomică ce urmăreşte redescoperirea bucătăriei româneşti şi a celei franceze, care a făcut deja înconjurul Franţei şi al României, se întoarce la Bucureşti.

Chef Nico Lontraş şi chef Johnny Şusală, alături de invitatul lor francez – chef Camille Savoye – vor aduce publicului preparate reinterpretate din cele două ţări. Caravanei i se va alătura şi o zonă gastronomică, cu diverse preparate.

De la ora 18.00 începe concertul care reuneşte artişti români şi francezi. Una dintre cele mai vechi şi apreciate formaţii româneşti, Vunk, va fi cea care va deschide concertul, urmată de Cali, autor, compozitor şi interpret francez al cărui prim album, „L’amour parfait”, a devenit între timp disc de platină. Delia intră în scenă de la ora 20.00, iar seara va continua cu Hyphen Hyphen, formaţie franceză electro-pop care are în palmares un premiu Victoires de la Musique (2016), echivalentul francez al premiilor Grammy.

Un spectacol de artificii va încheia evenimentul, la ora 22.30. Groupe F, companie franceză fondată în 1990, s-a lansat pe plan internaţional în anul 1992, iar în prezent activează pe cinci continente. De-a lungul timpului a organizat numeroase evenimente pirotehnice de talie mondială, printre care: închiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Barcelona 1992, închiderea Cupei Mondiale de Fotbal 1998, deschiderea şi închiderea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de vară de la Atena (2004) şi de la Rio (2016), inaugurarea BurjKhalifa în 2010, precum şi focul de artificii de la Turnul Eiffel cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

În paralel cu evenimentele din parcul Carol, începând cu ora 18.00, la clubul Expirat (strada Doctor Constantin Istrati 1) vor putea fi admirate lucrări de pictură digitală. Invitat să expună este artistul Miguel Chevalier, cunoscut pe plan internaţional drept unul dintre pionierii artei digitale şi virtuale. Munca lui Chevalier, care încă din anul 1978 s-a concentrat exclusiv pe folosirea computerului ca mijloc artistic de exprimare, este complexă şi multidisciplinară. El a realizat expoziţii şi instalaţii pentru muzee, centre de artă, galerii şi spaţii publice din întreaga lume. Aflate într-o metamorfoză constantă, operele digitale ale lui Miguel Chevalier invită la descoperirea unui univers poetic şi contemporan.

Accesul publicului la toate manifestările din cadrul zilei de 14 iulie, care marchează închiderea Sezonului România-Franţa, este gratuit.
Programul este propus de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte.

Sezonul cultural România - Franţa a fost lansat la Paris, pe 26 noiembrie, cu peste 300 de evenimente care au avut loc în mai mult de 13 regiuni. S-a încheiat în Franţa pe 16 aprilie şi a debutat la Bucureşti pe 18 aprilie. Sub sloganul „Să uităm de clişee”, principala temă a Sezonului este diversitatea culturală. Seria de evenimente se va încheia pe 14 iulie, de Ziua Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.