Concerte în premieră, proiecţii-eveniment acompaniate de improvizaţii muzicale live, cine-concerte în biserici şi invitaţi de renume internaţional marchează cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini concertează pe 29 mai, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Cântăreaţa de origine islandeză a început colaborarea cu trupa belgiană s-a concretizat într-un album live lansat în 2016. Vocea Emilianei Torrini, comparată adesea cu cea a lui Bjork, poate fi ascultată şi pe coloana sonoră a unor filme ca „The Lord of the Rings” (2002, r. Peter Jackson), „Men, Women & Children” (2014, r. Jason Reitman) şi „Tenderness” (2009, r. John Polson). Muzica ei este recolorată de către cei 8 membri The Colorist Orchestra într-o manieră cu totul şi cu totul inedită.

Cine-concertul „Safety Last!”, acompaniat live de Samuel Liégeon, va avea loc pe 27 mai, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Comedia romantică mută regizată de Fred C. Newmeyer şi Sam Taylor a rămas în istoria cinematografiei pentru imaginea unui bărbat agăţat de limba unui ceas-turn, deasupra oraşului. După aproape un secol de la lansare, „Safety Last!” (1923) este considerat de critici ca fiind unul dintre cele mai frumoase filme mute, iar publicul TIFF îl va putea urmări la această ediţie pe muzica live interpretată de pianistul şi organistul Samuel Liégeon (Franţa).

Improvizaţiile muzicale realizate de pianistul şi organistul francez Samuel Liégeon vor acompania live şi proiecţia unuia dintre cele mai cunoscute filme horror din istoria  filmelor mute: „Fantoma de la Operă/ The Phantom of the Opera” (1924), de Rupert Julian, prima adaptare a romanului omonim scris de Gaston Leroux. Cine-concertul „Fantoma de la Operă”, acompaniat live de Samuel Liégeon, va avea loc pe 28 mai, de la ora 21.45, la Biserica Romano-Catolica „Sfânta Treime”.

Un cine-concert special, „Ochiul magic”, va avea loc pe 1 iunie, d ela ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Pornind de la opera cinematografică a regizorului Georges Méliès, „Ochiul magic/ En plein dans l'œil” recreează universul poetic şi suprarealist, marcat de inovaţiile tehnice ale cineastului. Compoziţiile îi aparţin lui Jean-Francois Alcoléa şi vor fi interpretate live de Alcoléa & Cie.

Biletele pot fi cumpărate de pe tiff.eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.