Formaţia RoManouche va susţine pe 5 iulie, de la ora 19.30, un concert în Grădina Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţia RoManouche are în repertoriu piese ce aparţin unui stil de jazz practicat în Europa anilor 1930-1950 şi cunoscut sub denumirea de manouche, stil care se bucură şi astăzi de o popularitate foarte mare. Pe lângă piesele în stilul manouche, muzicienii formaţiei vor include în program şi piese de etno-jazz şi compoziţii din jazz-ul standard.

Trei dintre muzicienii trupei, români de origine, se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în ţările care i-au adoptat. Saxofonistul de renume Nicolas Simion, stabilit în Germania, este liderul mai multor formaţii internaţionale de jazz şi, totodată, compozitor. Lui i se alătură excelentul ţambalist Giani Lincan, stabilit de aproape trei decenii în Olanda şi Costel Niţescu, un adevărat virtuoz al viorii, binecunoscut în Franţa jazzului manouche prin apariţiile cu formaţia sa Costel Niţescu Quartet. Celor trei solişti li se alătură surprinzătorul acordeonist Martin Lubenov, bulgar de origine, stabilit în Austria. Cu toţii vor fi acompaniaţi de talentatul contrabasist Răzvan Cojanu.

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture (susţinut de un Grant oferit de Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Guvernul României), RoManouche Band a luat naştere în Norvegia în 2015. La 300 km deasupra cercului polar, în oraşul multicultural Tromsø, Festivalul Barentsjazz, în parteneriat cu Asociaţia Dynamic Art din România, a găzduit la cea de a zecea sa ediţie o secţiune românească, purtând titlul proiectului Another Face of the Roma Culture.

Institutul Cultural Român s-a alăturat acestui proiect şi a susţinut cele 7 formaţii româneşti şi mixte, care au cântat în festivalul norvegian. Au urmat două turnee de mare succes pentru RoManouche în Norvegia şi în România.

După concert, publicul este invitat la un pahar de vin oferit de Domeniul Bogdan. În caz de vreme ploioasă, concertul se va muta în sala festivă a Institutului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.