Michael Gira şi Norman Westberg, membri ai grupului Swans, vor concerta pe 26 octombrie, la Cinema Arta din Cluj-Napoca, unde, cu o zi înainte, va fi proiectat documentarul „Swans: Where Does A Body End?” (2019), regizat de Marco Porsia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro. Pentru concert, ele costă 40 de lei, iar pentru proiecţie, 15 lei.

Muzician, instrumentist, compozitor şi scriitor, Michael Gira este cunoscut drept compozitorul formaţiei Swans şi fondator al mărcii Young God Records. Aflat în prezent într-un turneu solo în Europa, alături de prietenul şi colaboratorul lui, chitaristul Norman Westberg (membru Swans), Gira va interpreta piese din repertoriul Swans, dar şi compoziţii noi, de pe discul „Leaving Meaning”, al 15-lea material de studio al trupei, care va fi lansat pe 25 octombrie.

„Sunt mereu impresionat să aflu că muzica mea a avut un efect salutar asupra cuiva, imediat după un concert sau de-a lungul anilor. Muzica are acelaşi efect şi asupra mea – este unul dintre motivele pentru care sunt muzician. Să stau singur pe scenă, înarmat doar cu o bucată de lemn, câteva corzi şi vocea mea, este o provocare pe care singur mi-am propus-o acum câţiva ani, în încercarea de a recrea muzica Swans cu cele mai simple mijloace. Cânt la chitară în felul meu, n-am luat niciodată lecţii şi nu mă interesează stilul convenţional. E ca şi cum aş lovi două pietre una de alta, creând un context pentru vocea şi versurile mele. La fel ca în piesele Swans, când toate elementele se combină în ceva mai presus de muzică”, a transmis Michael Gira.

Documentarul „Swans: Where Does A Body End?” urmăreşte evoluţia formaţiei de la începuturile sale, în stil post-punk agresiv, pe scena muzicală newyorkeză de la începutul anilor ’80.

După o încercare nereuşită de a pătrunde în sfera mainstream, în epoca de glorie indie-rock din anii ’90, după mai multe despărţiri, Swans este, în prezent, una din cele mai realizate şi ambiţioase formaţii.

Swans a avut, încă de la înfiinţare, în 1982, un membru constant: artistul şi compozitorul Michael Gira. Beneficiind de acces exclusiv şi nelimitat la sute de ore de filmări, înregistrări şi fotografii din arhivele lui Gira şi Swans, acest documentar conduce privitorul de-a lungul drumului pe care trupa şi l-a croit.

În film apar şi Amanda Palmer, Thurston Moore, Blixa Bargeld şi Devendra Banhart.

Cea de-a patra ediţie DokStation Music Documentary Film Festival a avut loc în perioada 12-15 septembrie 2019, la Bucureşti, şi a fost organizată de Wearebasca şi Asociaţia DokStation.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.