Comicul Dave Chappelle şi un bodyguard al lui au fost daţi în judecată de un bărbat care a aruncat cu o coajă de banană spre artist, în timp ce acesta se afla pe scenă, susţinând un spectacol de stand-up, în anul 2015, în Santa Fe, New Mexico, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei Associated Press, Christian Englander îi dă în judecată pe Chappelle şi pe un bărbat care ar fi un bodyguard al comicului.

Englander a intentat procesul vineri, susţinând că a fost lovit de două ori de bodyguardul lui Chapelle, în timp ce era reţinut de echipa de securitate de la Lensic Performing Arts Center, unde a avut loc acel show.

Potrivit The Santa Fe New Mexican, Englander susţine că a fost atacat fără să provoace, la ordinul lui Dave Chappelle.

„Chapelle avea datoria faţă de reclamant de a angaja, instrui, disciplina şi supraveghea personalul pentru securitate şi alţi angajaţi şi agenţi ai săi, pentru a se asigura că membrii publicului nu sunt asaltaţi şi că nu este folosită forţă excesivă împotriva lor”, arată plângerea lui Englander.

Englander susţine că a suferit fizic, emoţional, dar şi că a avut dificultăţi financiare în urma acestui incident. El a precizat că şi-a pierdut „capacitatea de a se bucura de viaţă”. 

Christian Englander cere plata unor daune, într-un cuantum „corespunzător”.

Dave Chappelle încă nu a transmis un punct de vedere. 

Iniţial, Englander a fost acuzat de tulburare a ordinii publice şi de comportament violent la acel spectacol, dar cazul a fost închis, ulterior, după ce Chappelle a refuzat să coopereze pentru urmărirea penală a bărbatului.

Christian Englander, un bărbat alb, neagă faptul că ar fi avut un motiv rasist atunci când a aruncat coaja de banană către comic. El susţine că a făcut acest lucru deoarece a fost deranjat de o afirmaţie pe care Chappelle a făcut-o în timpul spectacolului.

Chappelle a făcut referire la acest incident în programul special pentru Netflix „Deep in the Heart of Texas”, lansat anul trecut, numindu-l „Bananagate” şi sugerând cu ironie că atacul a fost „premeditat”, deoarece coaja de banană era maronie.

Născut pe 24 august 1973, David Khari Webber Chappelle este un artist de stand-up american, actor şi producător. Şi-a început cariera în film în anul 1993, interpretând personajul Ahchoo în „Robin Hood: Men in Tights”, după care a mai apărut în producţii precum „The Nutty Professor”, „Con Air”, „You've Got Mail”, „Blue Streak” şi „Undercover Brother”. A primit primul său rol principal în 1998, în comedia „Half Baked”, la al cărei scenariu a lucrat alături de Neal Brennan. Chapelle s-a remarcat şi în serialul „Buddies”, difuzat de televiziunea ABC.

În 2003, Dave Chappelle a devenit mai cunoscut pentru scheciurile sale din programul TV „Chappelle's Show”, pe care le-a scris alături de Brennan. După ce a părăsit acest show, artistul s-a întors la susţinerea unor spectacole de stand-up comedy în SUA.

A fost premiat cu Primetime Emmy pentru apariţia sa în emisiuna „Saturday Night Live”, în 2017, şi a primit un premiu Grammy la categoria „cel mai bun album de comedie”, pentru programul „The Age of Spin & Deep in the Heart of Texas”, realizat pentru Netflix.

Glumele lui Chappelle fac referire la teme precum rasism, probleme în relaţii, probleme sociale, politică, actualitate şi cultura populară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.