Coloana sonoră a filmului de animaţie „Moana” a fost vândută în peste 1 milion de unităţi în Statele Unite după 91 de săptămâni de la debutul în clasamentul Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflată în prezent pe locul 62 în topul american al albumelor, cifra totală a vânzărilor a atins 1.001.000 de unităţi.

Doar opt albume lansate în ultimii doi ani au fost vândute în peste 1 milion de copii în Statele Unite. Niciun album lansat în 2018 nu a atins încă această sumă. Cel mai recent disc care a reusşit performanţa este coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman”, care a fost lansată în decembrie 2017. Ea a fost vândută, până în prezent, în 1,252 milioane de unităţi.

„Moana” este a treia coloană sonoră lansată în ultimii patru ani care depăşeşte acest prag, după „The Greatest Showman” şi „Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1” (2,191 milioane de unităţi).

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.