Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola a lansat o reclamă ”gay-friendly”, în care un frate şi o soră concurează pentru simpatia unui tânăr aflat pe marginea unei piscine, în cadrul unei campanii globale care se adresează tuturor genurilor şi generaţiilor şi care a fost lăudată pentru faptul că sprijină diversitatea şi sentimentul de includere în societate a membrilor comunităţii LGBT, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gay-friendly” este o expresie care se referă la anumite locuri, politici, persoane, companii şi instituţii care sunt deschise şi primitoare faţă de membrii comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), cu scopul de a crea un mediu marcat de susţinere, respect, egalitate şi lipsa prejudecăţilor.

”Rivalitatea dintre fraţi nu a arătat niciodată mai atotcuprinzătoare ca acum”, au declarat reprezentanţii publicaţiei Out Magazine, referindu-se la noua reclamă a companiei Coca-Cola, ce a fost lansată săptămâna trecută. Jurnaliştii de la Marketing Week au avut o opinie similară.

Deşi filmele şi serialele TV cu tematică gay au devenit destul de comune, publicitatea este un domeniu de activitate care a acceptat mai greu ideea de a promova cuplurile de acelaşi sex, în special atunci când este vorba de brandurile de renume mondial.

Noua reclamă Coca-Cola, parte a campaniei globale ”Taste the Feeling”, prezintă o adolescentă care îl priveşte cu un interes nedisimulat, de la o fereastră aflată la parter, pe un tânăr care curăţă o piscină, în timp ce fratele ei face acelaşi lucru de la o fereastră aflată la etaj.

Cei doi fraţi aleargă spre frigider şi încearcă să se împiedice unul pe celălalt în această cursă, pentru a ajunge la o sticlă de Coca-Cola, rece, şi să o ofere tânărului de pe marginea piscinei, pe acordurile cântecului italian ”Come Prima” care sunt difuzate în fundal.

În ciuda eforturilor depuse de cei doi fraţi, în momentul în care ei ajung lângă piscină, ei constată că mama lor a fost mai rapidă şi îi oferise deja tânărului în cauză o sticlă de Coca-Cola.

Noua reclamă nu conţine dialoguri şi reprezintă unul dintre cele patru spoturi publicitare ce au fost incluse în noua campanie globală a companiei americane.

”Este o poveste umană, în care Coca-Cola joacă un rol-cheie în dezvoltarea unei drame”, a spus Ali Brubaker, senior manager al departamentului global de PR al Coca-Cola.

”Noi includem mesaje culturale relevante, în mod organic, în reclamele noastre, însă nu ca subiect principal al poveştii, ci în subtext”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.