Actorul şi regizorul Clint Eastwood, în vârstă de 84 de ani, recompensat cu patru premii Oscar, a spus că actuala generaţie de americani este ”slabă”, ”fricoasă” şi ”ultrasensibilă”, într-un interviu în care l-a susţinut pe Donald Trump, deşi a recunoscut că politicianul republican ”a spus o mulţime de lucruri prosteşti”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul american, un susţinător proeminent al Partidului Republican, care a apărut în 2012 şi la Convenţia Naţională a acestei formaţiuni politice, în timpul căreia a fost anunţat candidatul republican la alegerile prezidenţiale din acel an, a avut cuvinte aspre la adresa americanilor din zilele noastre, întrr-un interviu acordat, miercuri, revistei Esquire.

”El a descoperit un filon nou, pentru că, în secret, toată lumea se plictiseşte de corectitudinea politică, de linguşeli şi flaterii”, a afirmat Clint Eastwood, referindu-se la Donald Trump. ”Asta este generaţia linguşitoare pe care o avem acum. Trăim cu adevărat într-o generaţie de fricoşi. Toată lumea merge pe coşi de ouă”, a adăugat actorul.

”Vedem cum unii oameni îi acuză pe alţi oameni că sunt rasişti şi tot felul de astfel de lucruri. Pe vremea mea, acestor lucruri nu erau considerate rasiste”, a adăugat Clint Eastwood.

Având de ales între candidata democrată Hillary Clinton şi Donald Trump la alegerile prezidenţiale de pe 8 noiembrie, starul hollywoodian a spus: ”E o alegere grea, nu-i aşa? Va trebui să votez pentru Trump. Pentru că ea a declarat că va merge pe urmele lui Obama”.

În urmă cu patru ani, într-unul dintre cele mai neobişnuite discursuri rostite la o convenţie naţională a unui partid major, Clint Eastwood s-a adresat unui scaun gol, care, în mod simbolic, l-ar fi reprezentat pe Barack Obama, pe scena Convenţiei Republicane, în oraşul Tampa din statul Florida, într-un discurs haotic, cu rol de ”denunţ” la adresa politicii duse de administraţia lui Obama.

Invitat de jurnaliştii de la Esquire să vorbească despre lucrurile care îl tulbură cel mai mult, Eastwood a vorbit despre acel scaun gol.

”Ceea ce mă tulbură... cred că e atunci când am făcut acel lucru prostesc la convenţia republicană, când am vorbit cu un scaun”, a spus Clint Eastwood.

În interviul acordat revistei Esquire, Eastwood s-a referit şi la scandalul din luna mai, izbucnit după comentariile lui Trump, prin care acesta îl acuza pe judecătorul din procesul de fraudă în care era implicată Trump University, după ce magnatul a spus că va construi un zid de-a lungul graniţei americano-mexicane pentru a-i opri pe imigranţii mexicani. Judecătorul din acel proces, Gonzalo Curiel, este cetăţean american cu ascendenţă mexicană.

Eastwood consideră că Trump este portretizat ca un rasist ”deoarece a vorbit despre acel judecător”.

”Şi da, a spus un lucru prostesc. Şi da, e prostesc să te prevalezi de faptul că tipul s-a născut din părinţi mexicani. A spus o mulţime de lucruri prosteşti. Să le analizăm pe toate. Din ambele tabere. Însă toţi, inclusiv presa, spun: «Ei bine, asta e rasist» şi fac din asta o mare problemă. Treceţi dracului peste asta. A fost o perioadă tristă în istorie”, a adăugat Clint Eastwood.

Joi după-amiază, după publicartea interviului cu Clint Eastwood în revista Esquire, pe Twitter au fost publicate peste 100 de mesaje pe minut, conţinând referiri la acel interviu. Mai mult de jumătate dintre ele conţineau comentarii negative la adresa lui Eastood, potrivit companiei Zoomph, specializată în analizarea datelor transmise pe reţelele de socializare.

Clinton ”Clint” Eastwood Jr., născut pe 31 mai 1930, este un actor, regizor, producător şi muzician american, devenit cunoscut pe plan internaţional după apariţia sa în trilogia de spaghetti-western ”Dollars”, regizată de Sergio Leone în anii 1960, şi în antieroul poliţist Harry Callahan în cinci filme din seria ”Dirty Harry” din anii 1970 şi 1980. Aceste roluri, i-au adus starului american statutul de ”legendă” a masculinităţii, în cultura populară. Apoi, Clint Eastwood a ales roluri mai emoţionante, în filme cu o anumită amprentă de clasicism, influenţate de creaţiile lui John Ford şi Howard Hawks. A jucat şi în câteva comedii. Actorul american a câştigat numeroase premii şi distincţii, inclusiv 4 premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii César şi trofeul Palme d'Or onorific, la Cannes, în 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.