Actorul şi regizorul american Clint Eastwood a deschis două acţiuni legale împotriva unor vânzători de produse pe bază de cânepă şi marijuana care îi folosesc numele pentru a le promova, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eastwood a dat în judecată fabricanţi ai unor produse denumite generic CBD marketate ca „Euphoric CBD”, „Sera Relief” şi „Patriot Supreme” pentru felul în care îi folosesc numele pentru a-şi promova produsele online.

Sunt făcute acuzaţii de defăimare, încălcare a mărcii, publicitate falsă şi încălcare a drepturilor lui de publicitate. Numele lui a fost folosit ilegal pentru a vinde uleiuri, jeleuri şi alte produse pe bază de canabidiol.

Plângerile au fost depuse la Curtea federală din California şi fac referire la un articol de presă „inventat”, în care este susţinut că Eastwood „renunţă la lumina refrectoarelor” pentru a acorda mai mult timp produselor lui, şi la folosirea metadatelor.

„Domnul Eastwood nu are şi nu a avut vreodată legătură cu fabricarea, promovarea şi/sau vânzarea oricăror produse CBD”, se arată în documente.

Cineastul în vârstă de 90 de ani a apelat de multe ori la justiţie de-a lungul carierei pentru a-şi apăra numele şi imaginea. El a câştigat un proces împotriva publicaţiei National Enquirer, în anii 1990, iar mai recent a obţinut o înţelegere cu un fabricant de mobilă care a decis să numească scaune şi canapele „Clint” şi „Eastwood”.

Clint Eastwood este reprezentat în ambele acţiuni de Jordan Susman şi Margo Arnold.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.