„Climax” al lui Gaspar Noé a fost recompensat cu marele premiu al celei de-a 51-a ediţii a Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, care a avut loc la Sitges.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama horror a argentinianului Noé a avut premiera mondială la Cannes, unde a fost premiată cu Trofeul C.I.C.A.E. şi cu marele premiu al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs. Ea va fi prezentată şi la Bucureşti în cadrul festivalului Les Films de Cannes, care începe pe 19 octombrie.

La festivalul din Catalunya, care s-a încheiat duminică, o menţiune specială a revenit filmului francez „L’heure de la sortie”, de Sébastien Marnier, iar cel mai bun regizor a fost desemnat Panos Cosmatos, pentru „Mandy” (Belgia-SUA).

Premiul special al juriului a fost acordat lungmetrajului „Lazzaro Felice”, (Italia-Franţa-Elveţia-Germania), de Alice Rohrwacher, în timp ce titlul de „cea mai bună actriţă” a revenit americancei Andrea Riseborough, pentru „Nancy” (r. Christina Choe, SUA), iar „cel mai bun actor” a fost desemnat Hasan Majuni, pentru „Pig” (r. Mani Haghighi, Iran).

Cel mai bun scenariu a fost ales cel scris de Quentin Dupieux, pentru filmul „Keep An Eye Out” (Franţa), pe care l-a şi regizat. Cea mai bună imagine a fost cea semnată de Pankaj Kumar, pentru „Tumbbad” (r.Rahil Anil Barve şi Adesh Prasad, India).

Cea mai bună coloană sonoră a fost cea a lungmetrajului „Killing” (Chu Ishikawa), regizat de Shinya Tsukamoto (Japonia).

„Post Mortem Mary” (r. Joshua Long, Australia) a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj, iar o altă producţie australiană, „Upgrade” (r. Leigh Whannell), a primit premiul publicului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.