Sir Cliff Richard a ajuns la o înţelegere cu BBC după ce a intentat proces reţelei de televiziune pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, iar aceasta îi va plăti 2 milioane de lire sterline pentru a acoperi costurile de judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, cântăreţul britanic a câştigat procesul intentat radiodifuzorului care a transmis în direct o percheziţie desfăşurată la locuinţa lui din Sunningdale, Berkshire, în timpul anchetei în care a fost cercetat pentru agresiuni sexuale.

Un judecător a decis anul trecut ca BBC să plătească daune de 210.000 de lire sterline şi, mai târziu, reţeaua a fost de acord să plătească 850.000 de lire sterline pentru cheltuieli de judecată.

Suma a crescut, iar BBC a transmis acum că acest caz a fost „concluzionat”.

„Suntem încântaţi că Sir Cliff Richard, BBC şi South Yorkshire Police au ajuns la un acord amiabil privind costurile de judecată ale lui Sir Cliff Richard. Cheltuielile BBC sunt incluse în asigurarea legală”, a transmis un purtător de cuvânt al BBC.

Totuşi, suma nu va acoperi integral costurile lui Richard. În timpul procesului, artistul în vârstă de 78 de ani a cheltuit, după cum a declarat, peste 3 milioane de lire sterline pentru a-şi apăra numele. 

Cliff Richard nu a fost niciodată arestat sau condamnat pentru acuzaţiile ce i-au fost aduse de un bărbat privind un presupus incident din 1985. El a susţinut în proces că transmisiunea BBC din 2014 a fost o „gravă încălcare a intimităţii”.

BBC s-a scuzat pentru neplăcerile create şi a precizat că decizia ar putea fi o obstrucţionare a libertăţii presei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.