Actorul Clarence Gilyard Jr, celebru pentru rolurile sale din serialele de televiziune „Walker, Texas Ranger” şi „Matlock”, precum şi din filme precum „Die Hard” şi „Top Gun”, a murit la vârsta de 66 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea Nevada din Las Vegas, acilo unde actorul era profesor de cinema şi teatru, a anunţat decesul într-un comunicat publicat pe site-ul său. 

„Studenţii săi au fost profund inspiraţi de el. Avea multe talente extraordinare şi era extrem de cunoscut în universitate datorită dăruirii sale pentru predare şi realizărilor sale profesionale”, a spus preşedintele universităţii.

De la film, la televiziune şi teatru, cariera lui Clarence Gilyard Jr. s-a întins pe mai bine de 30 de ani. Pentru primul său rol, actorul a jucat Sundown în filmul „Top Gun”, lansat în 1986.

S-a remarcat apoi în cinema în rolul hackerului de computer Theo în „Die Hard” în 1989, dar şi în televiziune unde a jucat în multe seriale precum „Matlock” (detectivul privat Conrad McMasters) sau „Walker, Texas Ranger” , unde l-a jucat pe James Trivette în 196 de episoade.

După ce a împărţit cu Chuck Norris afişul celebrului serial, Clarence Gilyard Jr. s-a îndepărtat de actorie pentru a se dedica învăţământului. Apoi s-a alăturat Colegiului de Arte Frumoase al Univeristăţii Nevada ca profesor de film şi teatru.

În 2020, actorul a preluat rolul lui Theo din „Die Hard” pentru o reclamă, care a fost difuzată în timpul Super Bowl-ului din februarie 2021, alături de Bruce Willis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.