Cineastul Terry Gilliam a dezvăluit că pandemia l-a forţat să renunţe la un proiect inspirat de Stanley Kubrick, intitulat „Lunatic at Large”, citează IndieWire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gilliam, cunoscut pentru filme ca „Brazil”, „12 Monkeys” şi „The Man Who Killed Don Quixote”, a declarat pentru La Reppublica, într-un interviu, că a lucrat la un film inspirat de un concept al lui Stanley Kubrick până când carantina a oprit totul.

El avea scenariul gata şi distribuţia era stabilită, iar filmările urmau să înceapă în luna septembrie.

„Făceam un film care, iniţial, era o idee a lui Stanley Kubrick”, a spus Gilliam. „Exista scenariul, aveam distribuţia, dar carantina a distrus totul. În prezent, am lucrat la o carte a scenariilor mele pentru filmele pe care le-am finalizat”.

Stabilit de mai mulţi ani în Marea Britanie, el a povestit acum: „În 2016 am primit, în sfârşit, cetăţenia britanică. Nu mai sunt american, britanic complet, ceea ce m-a făcut să mă simt 100% european. Iar 2016 este anul în care Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană. Este o nebunie. Sunt blocat într-o ţară care nu va mai fi europeană şi îmi doresc foarte mult să fiu parte din Europa”.

„America este închisă acum. Trump a distrus America”, a completat el.

Gilliam, născut pe 22 noiembrie 1940, în Minneapolis, a mai spus că situaţia lumii a remodelat abordarea lui în scriere. „Problema este că lumea a devenit atât de bizară încât ceea ce credeam că este satiră a devenit realitate, aşa că nici nu ştiu cum să mai gestionez lumea”.

Cel mai recent proiect anunţat al lui Terry Gilliam este serialul „Time Bandits”, pentru care va fi producător executiv. Acesta va fi adaptarea lungmetrajului său din 1981. Scenariul urmează să fie scris împreună cu Taika Waititi, premiat anul acesta cu Oscar pentru povestea „Jojo Rabbit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.