Cineastul german Joseph Vilsmaier, cunoscut pentru filme ca „Stalingrad”, „The Harmonists” şi „Marlene”, a murit la vârsta de 81 de ani, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agentul lui Vilsmaier a anunţat că cineastul a murit pe 11 februarie, în casa lui din Bavaria.

Născut la Munchen, în 1939, Joseph Vilsmaier a studiat muzica şi a lucra ca tehnician înainte de a începe cariera în cinematografie în anii 1960. A fost, mai întâi, cameraman pentru televiziunea publică, a lucrat la serialul „Tatort” şi la filmul-cult „Auf Achse”, înainte de a regiza primul lungmetraj, „Autumn Milk”, în 1989. Filmul a înregistrat un succes de box office în Germania. 

Au urmat „Stalingrad” (1993), „The Harminists” (1997), „Marlene” (2000), cu Katja Flint în rolul actriţei şi cântăreţei Marlene Dietrich.

Adaptarea făcută de el după romanul „Brother of Sleep” (1995), despre un geniu muzical fictiv din secolul 19, a fost nominalizată la categoria „film în limbă străină” la Globurile de Aur.

Ultimul lui film, finalizat cu puţin înainte de moarte, „Der Boandlkramer und die ewige Liebe”, este o comedie cu actorii Michael Herbig şi Hape Kerkeling în distribuţie. Lungmetrajul va fi lansat în luna noiembrie a acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.