Cineaştii la început de carieră din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina sunt invitaţi să îşi înscrie proiectele la cea de-a VII-a ediţie a FILM+, programul de sprijin a producţiilor cinematografice independente cu buget redus. Data limită pentru aplicaţii este 5 august 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul FILM + sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj şi pe cei care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj debut în dezvoltare, producţie sau post-producţie.

Proiectele se pot înscrie prin completarea formularelor online de pe website-ul FILM+, la adresa https://film-plus.ro/how-to-apply/. 

FILM+ facilitează dezvoltarea proiectelor selectate, indiferent de genul filmelor (ficţiune, animaţie, documentar, experimental) şi de stadiul în care se află la momentul aplicaţiei (dezvoltare de scenariu, producţie, post-producţie).
Totodată, pe parcursul a 10 luni calendaristice, cineaştii beneficiază de oportunităţi de dezvoltare profesională, creativă şi de networking, participă la workshop-uri, masterclass-uri, studii de caz şi dezbateri, precum şi la sesiuni de pregătire individuale şi de grup, coordonate de profesioniştii şi partenerii implicaţi în program, astfel:

FILM + Laborator Dezvoltare
Această secţiune este dedicată proiectelor în stadiul de dezvoltare. Proiectele selectate vor beneficia de îndrumare pentru dezvoltarea scenariului şi pregătirea pentru etapele de finanţare şi producţie. Bugetul producţiei NU este un criteriu de eligibilitate.
https://film-plus.ro/development-lab-registration/ 

FILM + Laborator Producţie
La această secţiune a programului se pot înscrie proiecte de film cu buget redus (sub 30.000 de euro) aflate într-un stadiu avansat de pregătire, şi care au nevoie de sprijin pentru filmare şi producţie (regie, imagine, sunet, în funcţie de nevoile specifice ale proiectului). Proiectele selectate pot beneficia şi de resurse fizice (echipamente, locaţii de filmare, completarea echipei tehnice şi de creaţie).
https://film-plus.ro/production-lab-registration/

FILM + Laborator Work in Progress
Realizatorii de film selectaţi în această secţiune vor primi  sprijin pentru finalizarea proiectelor (filme cu buget redus, sub 30.000 de euro), beneficiind de îndrumare, feedback  şi suport tehnic, în funcţie de nevoile fiecărui proiect  (postprocesare imagine şi/sau sunet, efecte speciale, grafică etc.).
https://film-plus.ro/work-in-progress-registration/

Rezultatele selecţiei Film + 2022 - 2023 vor fi anunţate în doua jumătate a lunii septembrie.

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin şi promovare dedicat proiectelor de film, animaţie şi video-art independente, FILM+ este primul program din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat anual, ce reuneşte resurse şi expertiză în cadrul unei platforme de colaborare regională, destinată susţinerii profesionale a tinerilor cineaşti. Programul are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea şi promovarea producţiilor audiovizuale de microbuget ale tinerilor artişti proaspăt absolvenţi sau autodidacţi din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi, de anul acesta, din Ucraina, folosind experienţa profesioniştilor consacraţi din cinematografia românească şi internaţională.

În cele şase ediţii desfăşurate până în prezent, FILM+ a susţinut dezvoltarea a 85 de proiecte şi, de asemenea, a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa la rezidenţe, workshop-uri şi masterclass-uri susţinute de cineaşti consacraţi şi specialişti precum Alexander Nanau, Andrei Ujică, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Elma Tataragic, Maša Marković, Monica Lăzurean-Gorgan, Radu Jude, Radu Muntean, Ralitza Petrova, Paul Tyler, Selin Karli, Srdan Golubović, Olga Lamontanara, Amra Bakšić Čamo şi alte personalităţi ale industriei de film.

Programul FILM+ a fost iniţiat în anul 2016 de o echipă de cineaşti români formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Paul Negoescu şi Alex Trăilă, consultant în cinematografie şi audiovizual, cu scopul de a reuni resurse şi expertiză în cadrul unei platforme de colaborare creată în sprijinul realizatorilor de film aflaţi la începutul carierei.

Film+ este derulat de Asociaţia Graphis 122, alături de parteneri şi specialişti implicaţi în programul de mentorat.

Cea de-a şaptea ediţie este co-finanţată de către programul Europa Creativă - MEDIA al Comisiei Europene* şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.