Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la Rezidenţa FemArt 2021 - o săptămână intensivă de training şi mentorat, organizată de către Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la Bucureşti, în perioada 3 - 8 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectele filmelor de lungmetraj ale cineastelor Carina-Gabriela Daşoveanu, Corina Andrian, Brijitta Kanyaro, Monica Elena Pascu şi Anelise Salan au fost selectate în urma participării la Apelul - Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 30 mai - 15 iulie 2021.

„În selecţia din acest an avem o regizoare masterandă la UNATC - Carina-Gabriela Daşoveanu, premiată recent la Festivalul internaţional de film de la Cannes, la secţiunea Cinefondation, o artistă pluridisciplinară, absolventă cu „Distinction in MA Filmmaking Directing Fiction” la Goldsmiths University of London - Corina Andrian, o actriţă absolventă a Film Academy Vienna, cu pregătire şi în scenaristică - Brigitta Kanyaro, o editoare cu studii masterale - Monica Elena Pascu, care este şi absolventă de arte vizuale, precum şi o jurnalistă  - Anelise Sălan, absolventă de master în jurnalism, dar şi a cursurilor de documentar de la Balkan Documentary Center, ZagrebDox şi Aristotele Workshop. Fiecare dintre ele şi-a încercat deja puterile într-un scurt metraj şi mă bucur că putem să le oferim şansa să dezvolte şi câte un proiect de lungmetraj în contextul Rezidenţei FemArt”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecţie şi al board-ului ARFC.

Pe parcursul Rezidenţei FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialişti în domeniu pentru dezvoltarea proiectelor propuse şi, totodată, de o serie de evenimente conexe - proiecţii de film, serii de traininguri personalizate şi masterclass-uri - finalizată cu o sesiune de pitching.

La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidenţă: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanţă de scenariu şi una de participare la o platformă internaţională de coproducţie.

Apelul - Concurs de proiecte Rezidenţa FemArt 2021 s-a adresat tuturor creatoarelor care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puţin un film de scurtmetraj şi se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj.

Comisia de selecţie a proiectelor câştigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci şi Ana Drăghici.

Rezidenţa FemArt este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), realizat cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România şi Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Art No More - Premiile Sofia Nădejde, Goethe-Institut şi Bucharest International Experimental Film Festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.