Asistentul de regie american Christopher Landry este invitatul special al ediţiei locale Arad a American Independent Film Festival şi se va întâlni cu cinefilii sâmbătă, la ora 18.00, la cinema Arta, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul de vineri al American Independent Film Festival sunt două filme care au făcut impresie excelentă la Cannes: "You were never really here", de Lynne Ramsay şi "Paterson”, de Jim Jarmusch. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Producător şi asistent de regie independent, de origine americană, Christopher Landry are o carieră de peste 30 de ani în domeniul filmului, din care 20 petrecuţi în România. În acest timp, a colaborat la peste 100 de filme şi producţii de televiziune, fiind mâna dreaptă a unor regizori precum John Boorman, Alexandre Aja, Wes Craven, Kevin Reynolds sau Paul Schrader. În 2013, Landry a fost nominalizat de Asociaţia regizorilor din America/Directors’ Guild of America pentru "realizări deosebite în domeniul filmului pentru televiziune" ca parte a echipei de regizori a serialului "Hatfields & McCoys”. Este, de asemenea, autorul volumului "Marele ecran în epoca de aur”, o istorie a afişului românesc din film în perioada comunistă.

"You Were Never Really Here/N-ai fost niciodată aici”, regizat de Lynne Ramsay, câştigătoarea Premiului pentru scenariu la Cannes 2017, i-a adus protagonistului Joaquin Phoenix premiul pentru pentru interpretare masculină. Fost agent FBI, taciturn şi brutal, eroul interpretat de Joaquin Phoenix încearcă să o recupereze pe Nina (Ekaterina Samsonov) fiica adolescentă a unui politician, aparent răpită.

"Paterson”, cel mai recent lung metraj al lui Jim Jarmusch, este caracterizat de critici drept "...unul dintre cele mai luminoase filme” ale regizorului american. Pelicula redă atmosfera aparte din "oraşul poeţilor”, Paterson, New Jersey, locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului şi imagismului în literatură, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mişcării Beat Generation.

Programul ediţiei la Arad a American Independent Film Festival (27-29 aprilie, Cinema Arta) include o selecţie de filme deosebite, precum "The Florida Project”, în regia lui Sean Baker; "You Were Never Really Here”, regizat de Lynne Ramsay; "Menashe”, regizat de Joshua Z Weinstein, "Paterson”, de Jim Jarmusch; "The Rider”, de Chloe Zhao şi "Wonderstruck”, în regia lui Todd Haynes.

American Independent Film Festival se deschide vineri, la Bucureşti, cu filmul "I, Tonya", regizat de Craig Gillespie. Filmul va fi prezentat de actorul de origine română Sebastian Stan, care face parte din distribuţie.  

American Independent Film Festival, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Asociaţia Cinemascop şi finanţat de Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.