Christine McVie de la formaţia Fleetwood Mac şi-a vândut catalogul muzical de 115 titluri către Hipgnosis, compania care a cheltuit peste 2 miliarde de dolari în trei ani achiziţionând drepturi pentru un număr important de cântece, notează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McVie, care s-a alăturat formaţiei Fleetwood Mac în 1970, este textiera unora dintre cele mai importante melodii ale grupului, inclusiv "Don’t Stop", "You Make Loving Fun", "Over My Head", "Songbird", "Say You Love Me".

Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani, cu albumul "Rumors" din 1977 câştigător Grammy, vândut în 45 de milioane de copii în toată lumea, pe locul doi fiind "Tango in the Night" (1987), cu 15 milioane vândute. 

McVie este a patru dintre cei cinci membri ai formaţiei care încheie o astfel de tranzacţie în ultimele nouă luni, şi al doilea artist din grup care ajunge la Hipgnosis, după ce fostul coleg Lindsey Buckingham a finalizat vânzarea a 100% din drepturile sale de publicare către companie în ianuarie.  

Stevie Nicks, cealaltă cântăreaţă şi compozitoare a grupului, a încheiat un acord de 100 de milioane de dolari cu Primary Wave la sfârşitul anului trecut, iar toboşarul-cofondator Mick Fleetwood a încheiat în ianuarie un contract cu BMG care cuprinde o varietate de drepturi.

Hipgnosis Songs Fund, care permite oamenilor să investească în melodii de top, a cumpărat, în decurs de trei ani, cataloagele unora ca Shakira, Neil Young, Jimmy Iovine, Timbaland, Chrissie Hynde (solista Pretenders), RZA (Wu-Tang Clan), Blondie, Barry Manilow şi Jeff Bhasker.

Fondat de Merck Mercuriadis, cu Nile Rodgers co-fondator, Hipgnosis transformă redevenţele în flux de venituri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.