Cântăreţul britanic Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a acordat de curând un interviu pentru cotidianul The Guardian în care a spus că Rihanna este ”Frank Sinatra al generaţiei noastre”, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa Coldplay şi Rihanna au lansat împreună în anul 2011 un single care s-a bucurat de mare succes, intitulat ”Princess of China”. Trupa britanică şi artista R&B au interpretat de mai multe ori această piesă în duet, inclusiv la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, dar şi la gala Super Bowl 2016.

Într-un interviu acordat în această săptămână cotidianului britanic The Guardian, cântăreţul Chris Martin a lăudat calităţile vocale ale Rihannei.

”Rihanna poate să transforme absolut orice în aur pur graţie vocii pe care o are”, a spus Chris Martin. 

”Uitaţi cum stau lucrurile: dacă vorbiţi cu orice profesor bun de muzică despre marile interprete de operă, cu toţii vă vor vorbi despre consistenţa tonului vocal. Or, există şi o carte scrisă de Alfred Tomatis despre motivul pentru care unii oameni apreciază vocile anumitor oameni, iar alţii le detestă. Indiferent dacă e vorba de vocea lui Bob Dylan, vocea mea sau de vocea oricărui alt cântăreţ, unii oameni vor spune: «Oh, urăsc acea voce». Aşadar, există un anumit lucru în privinţa frecvenţei de reacţie a oamenilor - asociat cu lucrurile care le plac. Rihanna are acel ton onctuos, e foarte greu să supere cu el pe cineva”, a explicat cântăreţul britanic.

Chris Martin a comparat vocea Rihannei şi cu ”un tub de pastă de dinţi strâns foarte frumos”.

”Atunci când te gândeşti la vocea Rihannei, te gândeşti la ceva întreg, solid, ca un trunchi de copac. Vocea lui Drake e destul de asemănătoare din acest punct de vedere. Însă vocea Rihannei face deliciul urechilor. Frank Sinatra avea acelaşi dar. Tot ce cânta el suna plăcut urechilor celor mai mulţi dintre oameni”, a adăugat Chris Martin. 

Coldplay, înfiinţată în 1996, este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu şi este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman şi Will Champion. Grupul britanic a lansat şapte album de studio, care s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a câştigat şapte premii Grammy şi opt Brit Awards.

Trupa Coldplay şi-a lansat cel mai recent album de studio, ”A Head Full of Dreams”, în decembrie 2015, album care a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie. Recent, grupul britanic a susţinut un show spectaculos la gala Super Bowl 2016, alături de Bruno Mars şi Beyonce. 

Trupa britanică Coldplay este primul cap de afiş ce a fost confirmat la ediţia din 2016 a Festivalului Glastonbury, pe care îl va închide cu un show pe scena principală a festivalului, pe 26 iunie.

Rihanna, născută pe 20 februarie 1988, este o cântăreaţă dance-pop şi R&B, care a devenit cunoscută în 2005, după ce a semnat un contract avantajos cu rapperul şi producătorul Jay Z. A lansat opt albume de studio, iar discurile şi single-urile sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Este câştigătoare a opt premii Grammy.

Rihanna a început turneul de promovare a noului ei album, ”Anti”, pe 12 martie, iar acesta se va desfăşura până la finalul lunii august. Între artiştii care deschid concertele sale se află Travis Scott şi Big Sean.

Rihanna va susţine un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 14 august, iar biletele au fost puse deja în vânzare, la preţurile de 151,20 de lei, 464,40 de lei, 572,40 de lei şi 648 de lei, în funcţie de locul ocupat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.