Jon Schaffer, chitaristul şi fondatorul trupei rock Iced Earth, este căutat de poliţie după ce a participat miercuri la manifestaţia violentă de la Capitoliu, ce a urmat mitingului convocat de Donald Trump la care s-au aflat, între alţii, cântăreţii indie Ariel Pink şi John Maus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schaffer este unul dintre cei căutaţi de poliţie după evenimentele în care susţinătorii lui Donald Trump au vandalizat birouri ale Congresului şi care s-au soldat cu patru decese.

Chitaristul a fost fotografiat de Roberto Schmidt de la AFP între manifestanţii care au trecut de baricade şi s-au confruntat cu forţele de ordine.

El a fost inclus într-o prezentare a Poliţiei Metropolitane din DC, care cuprinde imagini cu persoanele căutate pentru „infracţiuni legate de revoltă” şi pătrunderea ilegală pe terenul Capitoliului.

Implicarea lui Schaffer în demonstraţia de miercuri nu a reprezentat prima sa prezenţă la un miting în favoarea lui Trump. El a participat la un astfel de eveniment şi în noiembrie, pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor.

„O să cadă. Se joacă cu oamenii cu care nu trebuie, credeţi-mă”, a declarat el cotidianului german Die Welt.

A mai fost în centrul atenţiei şi în luna iulie a anului trecut, când a spus că pandemia Covid-19 nu reprezintă o problemă serioasă şi că este vorba mai mult despre un conflict psihologic.

Jon Schaffer a pus bazele Iced Earth în 1984 şi a fost membru al grupului constant, lansând 12 albume de studio cu trupa metal.

După ce fanii au văzut fotografii din Washington în care apar cântăreţii Ariel Pink şi John Maus, Pink a confirmat că a fost la mitingul convocat de Trump, scrie Billboard.

Documentarista Alex Lee Moyer a publicat pe Instagram o fotografie în care apare alături de Pink şi Maus stând pe un pat de hotel, cu remarca: „Ziua în care aproape am murit, dar ne-am distrat de minune”. Ea a publicat şi o înregistrare video cu Maus care privea mulţimea din apropierea Capitoliului, unde zeci de persoane au luat cu asalt clădirea în care Congresul susţinea sesiunea pentru certificarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Pink a explicat ulterior, după ce postările lui Moyer au fost aspru criticate online, că nu a făcut parte din adunarea respectivă pentru că, a spus el, „nu susţin şi nu am făcut-o vreodată confruntările violente şi revoltele”.

„Am fost în D.C. pentru a-mi exprima paşnic susţinerea faţă de preşedinte. Am participat la mitingul de pe peluza Casei Albe şi am revenit la hotel să dorm. Caz închis”, a scris el.

El a continuat subiectul susţinând că nu există dovezi că a intrat în Capitoliu.

De cealaltă parte, Maus a publicat, fără explicaţie, un link al unui discurs susţinut de Papa Pius XI la Vatican, în 1937.

Moyer, care a schimbat statusul contului ei de Instagram ulterior, în privat, a editat textul adăugând „Îi sprijin pe John Maus şi Ariel Pink”. Contul ei de Instagram este din nou public. Ea a spus că s-a aflat în Washington D.C. ca să filmeze un documentar la care lucrează de mai multe luni şi care nu are legătură cu vreunul dintre muzicieni. Întrebată cum a fost să fie aproape de Capitoliu în timpul revoltei, ea a replicat: „Super normal şi relaxant”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.