Chitaristul şi compozitorul Ivan Král, colaborator al lui Patti Smith, a murit la vârsta de 71 de ani, potrivit Pitchfork.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Král a colaborat cu Blondie înainte de a se alătura artistei Patty Smith, la jumătatea anilor 1970.

Compozitorul, producătorul şi chitaristul a semnat mai multe piese alături de Smith. Cea mai cunoscută este „Dancing Barefoot”, inclusă pe albumul „Wave” din 1979.

El a scris şi interpretat piese incluse pe albumele „Horses” (1975), care marchează debutul lui Smith, „Radio Ethiopia” (1976) şi „Easter” (1978). 

Ivan Král a colaborat şi cu alte nume celebrele ale muzicii, între care Iggy Pop, David Bowie, Eastern Bloc. În 1976, a lansat un documentar despre scena punk din New York, intitulat „The Blank Generation”. A regizat filmul împreună cu Amos Poe şi a inclus filmări cu Blondie, Richard Hell and the Voidoids, Talking Heads, Ramones şi Wayne County.

Král a lansat mai multe albume solo pe parcursul a 26 de ani, de la „Native” (1992) la „Colors” (2018).

Ivan Král a murit pe 2 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.