Chitara folosită de muzicianul american Bob Dylan în primul lui turneu electric, întreprins în 1966, a fost vândută la licitaţia de sâmbătă seară a casei Julien din New York pentru suma de 495.000 de dolari, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitara Fender Telecaster pentru care Dylan a folosit-o în turneul întreprins cu trupa sa, Hawks (redenumită The Band), era estimat că va fi vândută pentru o sumă cuprinsă între 400.000 şi 600.000 de dolari.

Între alte instrumente de gen care au fost adjudecate în licitaţie se numără prima chitară electrică a lui George Harrison, un Hofner Club 40, vândută pentru 430.000 de dolari, şi un Fender Telecaster fabricat pentru Elvis Presley în 1968, care a fost cumpărat pentru 115.200 de dolari.

O curea a lui Elvis Presley, pe care artistul a purtat-o într-unul dintre concertele din Hawai din 1972, a fost vândută pentru 354.400 de dolari. Un inel cu diamnat în formă de stea, oferit de Elvis unei admiratoare, în timpul unui concert din 1975, a fost adjudecat contra sumei de 100.000 de dolari.

În licitaţia Julien au fost vândute şi obiecte care au aparţinut unora ca Elton John, Britney Spears şi Michael Jackson.

Un costum din piele al lui Jackson şi o cămasă galbenă a fost vândut pentru 217.600 de dolari. Un colecţionar anonim a cumpărat cu 179.200 de dolari o centură din piele cu o cataramă cu literele „BAD” din argint.

Casa Julien a organizat vineri o licitaţie cu obiecte ale lui Prince, iar, în total, cele două au generat vânzări de peste 6 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.