Cântăreaţa americană Cher va lansa în zilele următoare o campanie internaţională prin care solicită eliberarea unui elefant care trăieşte în captivitate, singur şi în lanţuri, într-o grădină zoologică din Pakistan, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Destinul tragic al unui elefant care trăieşte singur într-o grădină zoologică din Pakistan a impresionat-o atât de mult pe cântăreaţa Cher, încât artista americană şi-a trimis agentul de presă în această ţară, cu obiectivul de a supraveghea îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale animalului.

Cher a aflat pentru prima dată despre cazul elefantului Kavaan, în vârstă de 29 de ani, după ce a văzut pe reţelele de socializare mai multe fotografii cu acest animal, ţinut în lanţuri, într-un şopron aflat în paragină, şi având la dispoziţie doar un bazin cu apă, mic şi murdar.

Artista l-a trimis pe agentul ei de presă, Mark Cowne, în Islamabad, pentru a verifica starea de sănătate a pahidermului. Elefantul Kavaan şi-a petrecut în captivitate 27 dintre cei 29 de ani ai săi, la grădina zoologică Maraghazar din Islamabad.

”Mark s-a asigurat că elefantul Kavaar are la dispoziţie apă curată, un adăpost contra ploii şi soarelui şi că nu mai este ţinut în lanţuri. Mark încearcă absolut totul pentru a-l elibera”, a anunţat Cher, pe Twitter, după vizita agentului ei de presă în Pakistan. 

Mark Cowne a declarat pentru cotidianul pakistanez Dawn că artista americană va lansa în curând o campanie internaţională destinată ajutorării şi eliberării elefanţilor ţinuţi în captivitate.

Îngrijitorii elefantului Kavan au declarat pentru presa locală, săptămâna trecută, că nu ştiu cine este Cher, că nu i-au ascultat niciodată muzica, dar că îi sun recunoscători pentru ajutorul oferit.

Directorii grădinii zoologice Maraghazar din Islamabad spun că încearcă să îi aducă lui Kavaan o parteneră de viaţă din Sri Lanka.

Kavaan a fost oferit Pakistanului de autorităţile din Sri Lanka în anii 1980. Singurul lui companion din acea grădină zoologică a murit în 2012.

Cher, născută pe 20mai 1946, este o cântăreaţă, actriţă, compozitoare şi producătoare americană de orgine armeană. După ce a devenit cunoscută în 1965 în calitate de membru al duoului pop-rock Sonny & Cher, a reuşit să îşi construiască şi o carieră solo de succes. Cu o carieră de peste 50 de ani, Cher este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe pop, iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Artista americană a fost recompensată cu numeroase premii şi trofee, inclusiv un premiu Oscar, un premiu Grammy, trei premii Emmy şi trei Globuri de Aur. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.