Chef Alexandre Mazzia din Marsilia a fost distins, luni, cu a treia stea Michelin pentru restaurantul său "AM", într-o nouă selecţie în Franţa, menţinută în ciuda închiderii restaurantelor, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este singurul chef promovat în ghidul 2021 cu cea mai înaltă distincţie gastronomică, în total fiind 30 de chefi cu trei stele în Franţa. 

Faţă de anii precedenţi, niciun chef deţinător a trei stele nu a fost retrogradat în această selecţie care este la fel de "serioasă şi riguroasă" ca în anii anteriori, potrivit ghidului Michelin. 

Ghidul asigură că inspectorii au efectuat la fel de multe vizite ca de obicei pentru a evalua mesele în scurta perioadă cât au fost redeschise restaurantele între cele două carantine. 

Anghilă cu ciocolată afumată, zmeură cu harissa: Alexandre Mazzia, 44 de ani, care s-a născut şi a trăit 15 ani în Congo, este maestrul amestecurilor uimitoare de produse "de aici şi de la capătul lumii", în farfurii pline de culoare. 

În restaurantul său "AM", el foloseşte mai mult de 200 de condimente, "coloana vertebrală" a bucătăriei sale. 

"Este o masă că vă transformă, este unică şi se distinge prin multe aspecte", a comentat pentru AFP Gwendal Poullennec, director al ghidului Michelin. 

Ascensiunea în vârful gastronomic al acestui fost baschetbalist, care şi-a deschis restaurantul cu 22 de locuri în 2014, a fost fulminantă. 

El a fost distins chef în 2019 de Gault et Milau, al doilea ghid gastronomic, şi a treia insignă Michelin a venit la doi ani după a doua. 

Dacă selecţia a fost mai puţin extinsă ca în anii precedenţi, fiecare restaurant promovat o merită pe deplin, subliniază Michelin.        

Marsan la Paris, condus de chef Héléne Darroze, care pune accent pe produse din sud-vest în farfurii gurmande şi moderne, şi Le Merise al lui Cédric Deckert din Alsacia, cu bucătărie tradiţională cu sosuri rafinate, au primit două stele. 

54 de noi adrese au primit prima stea şi 33 de localuri au fost distinse cu o stea "verde", introdusă anul trecut, pentru abordarea lor eco-responsabilă. 

Câteva retrogradări au avut restaurantele care au închis sau care şi-au schimbat conceptul.                

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.