Înscrierile pentru participarea la concursul internaţional de interpretare din cadrul ediţiei de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur au început şi pot fi făcute până pe 6 iulie, a anunţat joi Televiziunea Română, care a precizat că premiile sunt în valoare de 55.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia cu numărul 19 a festivalului internaţional Cerbul de Aur va avea loc în a doua jumătate a lunii august, la Braşov, spectacolele urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei seri.

Artiştii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până în data de 6 iulie, pe site-ul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi regulamentul de concurs.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecţiei va decide artiştii care vor intra în competiţie. Dintre aceştia, doar 12 concurenţi rămân în concurs şi vor avea şansa de a câştiga unul dintre cele patru premii ale festivalului, în valoare totală de 55.000 de euro, sau unul dintre premiile speciale.

Festivalul internaţional Cerbul de Aur, lansat în urmă cu 51 de ani, a fost reluat în 2018, după o întrerupere de 9 ani.

Aproximativ 6 milioane de lei din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru ediţia de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur, potrivit unui răspuns oferit de Televiziunea Română la solicitarea News.ro.

Echipa TVR a pregătit un format inedit, cu două zile de concurs, o gală de premiere şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări.   

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Anul trecut, interpreta Iniz Neziri din Albania a câştigat marele trofeu al Festivalului internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro. 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii. De-a lungul anilor, la festival au participat, între alţii, Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink şi Sheryl Crow.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.