Celebrele studiouri londoneze „Abbey Road”, unde au înregistrat The Beatles, Pink Floyd, Kate Bush, Oasis, Kanye West, Adele sau Ed Sheeran, vor fi deschise publicului săptămâna aceasta cu ocazia aniversării a 90 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până duminica aceasta, vizitatorii vor avea ocazia de a intra în unul dintre templele muzicii. 

Biletul de intrare costă 100 de euro va permite accesul în toate cele trei săli de înregistrări, care datează din 1931.

Vor fi expuse console de înregistrare din anii 1960, precum şi instrumente de legendă, printre care un pian folosit de The Zombies, Russ Conway sau The Beatles.

Studiourile i-au găzduit pe Pink Floyd, Kate Bush, Oasis, Kanye West, Adele, Ed Sheeran, Frank Ocean, dar mai ales pe The Beatles. Cel de-al unsprezecelea album de studio al grupului britanic, care poartă numele „Abbey Road”, a fost lansat cu o copertă care îi arată pe cei patru membri ai formaţiei traversând faimoasa stradă cu acelaşi nume. 

"A celebra 90 de ani de Abbey Road, invitând publicul să depăşească panoul cu „Intrare interzisă”, este o modalitate cu adevărat genială pentru a împărtăşi magia acestui loc”, a indicat pentru site-ul NME directoarea generală a studiourilor. „Ziua porţilor deschise la Abbey Road este o ocazie rară şi fascinantă de a descoperi poveştile care se ascund în spatele unora dintre cele mai importante cântece care au fost banda sonoră a vieţii noastre şi asta în sălile în care au fost create”. 

De asemenea, publicul va descoperi şi cum au fost înregistrate coloanele sonore pentru mai multe blockbustere, între care trilogia „Stăpânul inelelor”, unele dintre filmele din franciza „Harry Potter” sau „Gravity”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.