Cel mai nou film regizat de Florin Şerban, „Dragoste 1: Câine”, şi un fragment din „Moromeţii 2” al lui Stere Gulea vor fi prezentate la Divan Film Festival, care va avea loc între 24 august şi 1 septembrie, la Craiova şi Port Cultural Cetate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dedicat cinematografiei şi gastronomiei balcanice, a noua ediţie a Divan Film Festival (DFF) se desfăşoară sub tema „Balkan Dreams”.

După premiera mondială care va avea loc la Festivalul de Film de la Sarajevo, „Dragoste 1: Câine”, prima parte a trilogiei „Dragoste” semnată de regizorul Florin Şerban („Eu când vreau să fluier, fluier”, „Box”), va fi proiectată în premieră naţională la Divan Film Festival, în Port Cultural Cetate. Avându-i în rolurile principale pe Cosmina Stratan şi Valeriu Andriuţă, „Dragoste 1: Câine” spune povestea unui pădurar singuratic, a cărui existenţă este dată peste cap de o femeie pe care o găseşte în pădure.

Un moment special din programul festivalului îl reprezintă proiecţia lungmetrajului „Moromeţii”, considerat unul dintre cele mai bune filme româneşti. În 2017, după 30 de ani de la lansarea ecranizării romanului lui Marin Preda, Stere Gulea a început filmările la  „Moromeţii 2”, în satul Talpa din judeţul Teleorman. Lansarea filmului va avea loc în luna noiembrie a acestui an, iar spectatorii Divan Film Festival vor avea ocazia să vadă un fragment din acesta după proiecţia „Moromeţii”. Evenimentul va avea loc în Gradina de Vară din Parcul Romanescu, Craiova, în prezenţa unei părţi a echipei.

Pelicula „Străjerii” (regia Liviu Mărghidan), primul film românesc cu şi pentru copii făcut după Revoluţie, se va regăsi în programul Divan Film Festival.

Aflaţi în vacanţă, în tabăra „Străjerii”, copiii trec printr-o mulţime de peripeţii: învaţă să se orienteze doar cu busola, escaladează munţi, spun poveşti de groază în jurul focului de tabără şi se îndrăgostesc.

Cât priveşte scurtmetrajele, vor fi proiectate „Linişte”, de Alex Iureş, „Iedera”, de Sarra Tsorakidis, „Misterul unui caz simplu”, de Vera Surăţel, „Atacul peştilor burete”, de Vlad Dâmboviceanu, şi „Cel mai bun client”, animaţie de Serghei Chiviriga.

În timpul desfăşurării festivalului, camparea este gratuită în Port Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.