Cel mai nou film al regizorului Aki Kaurismäki, ”Cealaltă parte a speranţei/ The Other Side of Hope” (2017), va fi prezentat în premieră în România la Festivalul Filmului European, care va avea loc în perioada 4 - 28 mai, în cinci oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula va deschide festivalul la Bucureşti - pe 4 mai, la Iaşi - pe 12 mai, la Gura Humorului şi Tîrgu Mureş - pe 19 mai, şi la Timişoara - pe 26 mai. 

Este pentru prima dată în istoria festivalului, care se află la cea de-a 21-a ediţie, când filmul care deschide ediţia din Capitală va fi proiectat şi în celelalte oraşe.

”Ne-am străduit să obţinem, pentru prima dată în istoria festivalului, ca filmul din deschidere să poată fi văzut  în Bucureşti, dar şi în oraşele care găzduiesc ediţiile locale. Sunt încântat că putem oferi un film foarte nou, titrat şi controversat, dar mai ales extrem de ancorat în temele de actualitate de pe agenda publică europeană. Ne-am propus ca actuala ediţie a FFE să ofere publicului un prilej de a-şi pune întrebări şi de a examina societatea complicată în care trăieşte, iar în aceste vremuri ale transformărilor politice şi sociale, filmul, care este mai mult decât o simplă plăcere intelectuală, poate deveni o unealtă utilă în acest demers. Identitatea vizuală a ediţiei 2017 vine să completeze această nouă direcţie”, a spus Alex Trăilă, directorul artistic al festivalului. 

”Cealaltă parte a speranţei” a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde Kaurismäki a anunţat că acesta ar putea fi ultimul său proiect în calitate de regizor. 

Festivalul Filmului European (FFE) va avea loc anul acesta la Bucureşti (4 – 11 mai), Iaşi (12 – 14 mai), Tîrgu Mureş (19 -21 mai), Gura Humorului (19 – 21 mai) şi Timişoara (26 – 28 mai). Anul acesta, FFE ajunge pentru prima dată la Gura Humorului.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, al Institutului Francez - Cinema Elvire Popesco, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Biroului de Informare al Parlamentului European din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.